31 jul 2014 19:54

23 jan 2015 14:40

Danmark blev sista stoppet för Mellberg

MT träffade honom för en dryg vecka sedan. Då trodde han framtiden fanns i FC Köpenhamn.
Nu meddelar Gullspångs fotbollsstolthet att han lägger skorna på hyllan.

36-årige Olof Mellberg har spelat sin sista fotbollsmatch.

Försvararen och före detta landslagskaptenen, som bland annat gjort 117 landskamper i blågult och tilldelades guldbollen 2003, lägger av.

”Jag har i dag avslutat kontraktet med FC Köpenhamn, som blir det sista stoppet i min fotbollskarriär. Tack till alla fans, spelare, ledare och andra jag haft förmånen att jobba med under åren. Hoppas att jag i framtiden kan använda mig av de erfarenheter och kunskaper ni har gett mig”, säger han i ett pressmeddelande.

Mellberg inledde sin karriär i Gullspångs IF. Därifrån gick han till Degerfors och senare även AIK. I slutet av 90-talet lämnade han Sverige för spel i utlandet och har sedan dess varit i Racing Santander, Aston Villa, Juventus, Olympiakos, Villareal och FC Köpenhamn.

Tänkte på slutet

Tiden i Köpehamn blev bara ettårig innan danskarna valde att bryta kontraktet med Mellberg. När MT träffade honom i den danska huvudstaden gav han en vink om att han var inne på sitt sista kontrakt som professionell fotbollsspelare.

– Jag skulle väl tro att det här är sista anhalten. Man blir känsligare och känsligare för att något ska gå fel i den här perioden av karriären.

Han fortsatte att utveckla sina funderingar kring ett det stundande slutet.

– Jag tänker på skador eller om jag inte skulle få spela. Nu ser man slutet fortare.

Den numera pensionerade mittbacken har ett hus i Stockholm men väljer alltså att inte fortsätta sin karriär i Allsvenskan.

36-årige Olof Mellberg har spelat sin sista fotbollsmatch.

Försvararen och före detta landslagskaptenen, som bland annat gjort 117 landskamper i blågult och tilldelades guldbollen 2003, lägger av.

”Jag har i dag avslutat kontraktet med FC Köpenhamn, som blir det sista stoppet i min fotbollskarriär. Tack till alla fans, spelare, ledare och andra jag haft förmånen att jobba med under åren. Hoppas att jag i framtiden kan använda mig av de erfarenheter och kunskaper ni har gett mig”, säger han i ett pressmeddelande.

Mellberg inledde sin karriär i Gullspångs IF. Därifrån gick han till Degerfors och senare även AIK. I slutet av 90-talet lämnade han Sverige för spel i utlandet och har sedan dess varit i Racing Santander, Aston Villa, Juventus, Olympiakos, Villareal och FC Köpenhamn.

Tänkte på slutet

Tiden i Köpehamn blev bara ettårig innan danskarna valde att bryta kontraktet med Mellberg. När MT träffade honom i den danska huvudstaden gav han en vink om att han var inne på sitt sista kontrakt som professionell fotbollsspelare.

– Jag skulle väl tro att det här är sista anhalten. Man blir känsligare och känsligare för att något ska gå fel i den här perioden av karriären.

Han fortsatte att utveckla sina funderingar kring ett det stundande slutet.

– Jag tänker på skador eller om jag inte skulle få spela. Nu ser man slutet fortare.

Den numera pensionerade mittbacken har ett hus i Stockholm men väljer alltså att inte fortsätta sin karriär i Allsvenskan.