11 jun 2014 06:00

23 jan 2015 14:38

Här är VM-experterna

Michelle de Jongh, Elon Keymer och Jesper Rydh är trion som ska tippa VM-matcherna för MT:s räkning. Varje vardag i tidningen får fotbollsspelarna de Jongh och Keymer samt Varnhemstränaren, tillika bettingexperten, Jesper Rydh tycka till.

Vilket land tror du vinner VM och varför?

– Jag skulle nog gå för Brasilien. Eftersom det blir sånt stor tryck i och med att dom spelar hemma, så spelar det in rätt mycket. De spelar en bra fotboll också. Tyskland är också bra och kan utmana.

Vilken spelare tycker du vi ska ha extra koll på?

– Jag är ett stort fan av Andres Iniesta. Han avgjorde finalen förra gången. Spanska spelare överlag gillar jag.

Hur mycket saknar du Sverige?

– Jag gillar inte det svenska herrlandslaget så mycket eftersom dom inte varit så bra tidigare. Och vi i Sverige fokuserar så mycket på försvarsspel. När Zlatan har varit med har vi haft kraft framåt. Det finns bättre lag än Sverige och jag vet inte hur bra dom hade stått sig. Därför saknar jag dom inte.

Finns det någon nation som kan överraska?

– Belgien skulle kunna vara med där och nosa.

Vem av er tre kommer ta hem VM-tipset?

– Jag säger nog Elon Keymer.

Jesper Rydh

Kanske har spelexperten Jesper Rydh, 25, en liten fördel i den här tävlingen. Mariestadssonen tränar division sex-laget Varnhem och lanserar snart en egen bettingapp. Behöver vi säga att han är fotbollstokig?

Vilket land tror du vinner VM och varför?

– Brasilien. Dom har den bästa truppen, från målvakt till anfall och fördel av hemmaplan. Det enda som kan sätta stopp för dom är nervositet – och Argentina.

Vilken spelare tycker du vi ska ha extra koll på?

– Eftersom jag är Liverpool-fantast svarar jag Luis Suarez, Uruguay. Jag tror han kan bli otroligt bra. I mina ögon är han redan topp tre i världen. Även Frankrikes innermittfältare Paul Pogba är bra.

Hur mycket saknar du Sverige?

– Inget alls. För mig är England minst lika stora som Sverige eftersom jag följer Premier League varje vecka.

Finns det någon nation som kan överraska?

– Det mest logiska svaret är Belgien. Dom har en intressant trupp, men är kanske lite väl upphaussade.

Vem av er tre kommer ta hem VM-tipset?

– Självklart blir det jag, även om jag har press på mig.

Elon Keymer

Den 20-årige Skövde AIK-spelaren Elon Keymers hjärta klappar för Italien. I VM tror han däremot på Argentina.

Vilket land tror du vinner VM och varför?

– Jag tror på Argentina. Dom har en bra anfallsuppsättning, men ett lite svajigt försvar. Jag tror dom kan vinna mycket på sitt anfallsspel. Dom är vana vid klimatet också. Annars håller jag på Italien och skulle jag tippa med hjärtat skulle det bli Gli azzurri.

Vilken spelare tycker du vi ska ha extra koll på?

– Jag gillar ju Marco Verratti i Italien. En annan favorit är Colombias Juan Cuadrado som spelar i Fiorentina, han har snygg frisyr dessutom. Sen är Brasiliens mittback Thiago Silva grym.

Hur mycket saknar du Sverige?

– Det gör man ju verkligen. Det blir inte riktigt samma sak. Mest saknar jag Zlatan Ibrahimovic.

Finns det någon nation som kan överraska?

– Ja, det är klart. Belgien är bra men jag tror ändå inte på dom. Ghana kan däremot gå långt. De har varit med förut och 2010 åkte de ut mot Uruguay på straffar.

Vem av er tre kommer ta hem VM-tipset?

– Det gör jag. Dom andra är chanslösa.

Vilket land tror du vinner VM och varför?

– Jag skulle nog gå för Brasilien. Eftersom det blir sånt stor tryck i och med att dom spelar hemma, så spelar det in rätt mycket. De spelar en bra fotboll också. Tyskland är också bra och kan utmana.

Vilken spelare tycker du vi ska ha extra koll på?

– Jag är ett stort fan av Andres Iniesta. Han avgjorde finalen förra gången. Spanska spelare överlag gillar jag.

Hur mycket saknar du Sverige?

– Jag gillar inte det svenska herrlandslaget så mycket eftersom dom inte varit så bra tidigare. Och vi i Sverige fokuserar så mycket på försvarsspel. När Zlatan har varit med har vi haft kraft framåt. Det finns bättre lag än Sverige och jag vet inte hur bra dom hade stått sig. Därför saknar jag dom inte.

Finns det någon nation som kan överraska?

– Belgien skulle kunna vara med där och nosa.

Vem av er tre kommer ta hem VM-tipset?

– Jag säger nog Elon Keymer.

Jesper Rydh

Kanske har spelexperten Jesper Rydh, 25, en liten fördel i den här tävlingen. Mariestadssonen tränar division sex-laget Varnhem och lanserar snart en egen bettingapp. Behöver vi säga att han är fotbollstokig?

Vilket land tror du vinner VM och varför?

– Brasilien. Dom har den bästa truppen, från målvakt till anfall och fördel av hemmaplan. Det enda som kan sätta stopp för dom är nervositet – och Argentina.

Vilken spelare tycker du vi ska ha extra koll på?

– Eftersom jag är Liverpool-fantast svarar jag Luis Suarez, Uruguay. Jag tror han kan bli otroligt bra. I mina ögon är han redan topp tre i världen. Även Frankrikes innermittfältare Paul Pogba är bra.

Hur mycket saknar du Sverige?

– Inget alls. För mig är England minst lika stora som Sverige eftersom jag följer Premier League varje vecka.

Finns det någon nation som kan överraska?

– Det mest logiska svaret är Belgien. Dom har en intressant trupp, men är kanske lite väl upphaussade.

Vem av er tre kommer ta hem VM-tipset?

– Självklart blir det jag, även om jag har press på mig.

Elon Keymer

Den 20-årige Skövde AIK-spelaren Elon Keymers hjärta klappar för Italien. I VM tror han däremot på Argentina.

Vilket land tror du vinner VM och varför?

– Jag tror på Argentina. Dom har en bra anfallsuppsättning, men ett lite svajigt försvar. Jag tror dom kan vinna mycket på sitt anfallsspel. Dom är vana vid klimatet också. Annars håller jag på Italien och skulle jag tippa med hjärtat skulle det bli Gli azzurri.

Vilken spelare tycker du vi ska ha extra koll på?

– Jag gillar ju Marco Verratti i Italien. En annan favorit är Colombias Juan Cuadrado som spelar i Fiorentina, han har snygg frisyr dessutom. Sen är Brasiliens mittback Thiago Silva grym.

Hur mycket saknar du Sverige?

– Det gör man ju verkligen. Det blir inte riktigt samma sak. Mest saknar jag Zlatan Ibrahimovic.

Finns det någon nation som kan överraska?

– Ja, det är klart. Belgien är bra men jag tror ändå inte på dom. Ghana kan däremot gå långt. De har varit med förut och 2010 åkte de ut mot Uruguay på straffar.

Vem av er tre kommer ta hem VM-tipset?

– Det gör jag. Dom andra är chanslösa.

  • Milad Akbarzadeh