09 jun 2014 15:24

23 jan 2015 14:38

JSM-klara ryttare visade stark form

Tävlingar på Strömsholm

Fälttävlansjuniorerna Rebecka Odhner-Källgård och Linda Bolin tävlade på Strömsholm i helgen.
MRK-duon gjorde fina resultat och slutade topp tio.

Ryttarna från Mariestads RK fanns på plats när den andra omgången av Swedish eventing tour avgjordes.

Den enstjärniga klassen lockade 35 deltagare och inleddes med dressyrmomentet. Där gick Rebecka Odhner-Källgård med sin häst Coxter in som fyra och Linda Bolin på Lalique som nia.

I det utslagsgivande hoppmomentet var det bara fyra ekipage som red felfritt och utan tidsfel. Rebecka red en säker runda men fick två tidsfel. Ändå kunde hon klättra till andra plats i totalställningen.

Linda hade ett par oturliga nedslag och några tidsfel och låg efter hoppningen på 15:e plats.

Något för långsam

Terrängridningen avgjordes i hällande regn, men det störde inte Rebecka och Coxter. De tog sig igenom banans alla svårigheter, men tog det lite för lugnt och klarade inte att hålla sig inom optimaltiden. De slutliga straffpoängen 59,6 räckte ändå till en fjärdeplats i tävlingen.

Även Linda och Lalique imponerade i terrängen och kom undan utan hinder- eller tidsfel. Hon avancerade därmed till nionde plats.

Rebeckas fjärdeplacering innebär att hon ställer upp med två hästar när junior-SM avgörs på Flyinge i slutet av juni. Sedan tidigare har hon kvalificerat sig till mästerskapet med hästen Humty Doo Gräns. Även Linda och Lalique ska tävla på JSM.

Ryttarna från Mariestads RK fanns på plats när den andra omgången av Swedish eventing tour avgjordes.

Den enstjärniga klassen lockade 35 deltagare och inleddes med dressyrmomentet. Där gick Rebecka Odhner-Källgård med sin häst Coxter in som fyra och Linda Bolin på Lalique som nia.

I det utslagsgivande hoppmomentet var det bara fyra ekipage som red felfritt och utan tidsfel. Rebecka red en säker runda men fick två tidsfel. Ändå kunde hon klättra till andra plats i totalställningen.

Linda hade ett par oturliga nedslag och några tidsfel och låg efter hoppningen på 15:e plats.

Något för långsam

Terrängridningen avgjordes i hällande regn, men det störde inte Rebecka och Coxter. De tog sig igenom banans alla svårigheter, men tog det lite för lugnt och klarade inte att hålla sig inom optimaltiden. De slutliga straffpoängen 59,6 räckte ändå till en fjärdeplats i tävlingen.

Även Linda och Lalique imponerade i terrängen och kom undan utan hinder- eller tidsfel. Hon avancerade därmed till nionde plats.

Rebeckas fjärdeplacering innebär att hon ställer upp med två hästar när junior-SM avgörs på Flyinge i slutet av juni. Sedan tidigare har hon kvalificerat sig till mästerskapet med hästen Humty Doo Gräns. Även Linda och Lalique ska tävla på JSM.