02 jun 2014 17:28

23 jan 2015 14:37

Beslut om mental rådgivare dröjer

Ska IFK Mariestad anlita en mental rådgivare för att stärka spelarnas självförtroende?

Det är i alla fall tränaren Jon Ohlssons förhoppning. I måndagens tidning aviserade sportchefen Yessin Ghaddab att det är upp till styrelsen att fatta beslutet. Beskedet skulle ha kommit under måndagen, men det dröjer.

Enligt ordföranden Bengt-Olof Udén ska frågan diskuteras på tisdagens styrelsemöte.

– Ja, vi ska ha ett möte om detta. Från styrelsens sida vill vi hjälpa grabbarna att komma ur den dåliga formen. Om det är nödvändigt att kalla in just en mental rådgivare vet jag inte. Vi får se vad vi kommer fram till.

Ni har vunnit två seriematcher sedan hösten 2012. Hur orolig är du?

– Det är inte så trevligt att vi förlorar mest hela tiden. Vi har duktiga fotbollsspelare, vilket inte minst visades under träningsmatcherna. Men i serien har laget inte lyckats spela den fotboll som tränaren efterlyst och det är förstås oroväckande.

Det är i alla fall tränaren Jon Ohlssons förhoppning. I måndagens tidning aviserade sportchefen Yessin Ghaddab att det är upp till styrelsen att fatta beslutet. Beskedet skulle ha kommit under måndagen, men det dröjer.

Enligt ordföranden Bengt-Olof Udén ska frågan diskuteras på tisdagens styrelsemöte.

– Ja, vi ska ha ett möte om detta. Från styrelsens sida vill vi hjälpa grabbarna att komma ur den dåliga formen. Om det är nödvändigt att kalla in just en mental rådgivare vet jag inte. Vi får se vad vi kommer fram till.

Ni har vunnit två seriematcher sedan hösten 2012. Hur orolig är du?

– Det är inte så trevligt att vi förlorar mest hela tiden. Vi har duktiga fotbollsspelare, vilket inte minst visades under träningsmatcherna. Men i serien har laget inte lyckats spela den fotboll som tränaren efterlyst och det är förstås oroväckande.