01 jun 2014 13:00

23 jan 2015 14:37

Karlsson ställer in VM-satsningen

Det var tänkt att Peter Karlsson skulle ha satsat på VM-serien i långbana under 2014. Nu väljer Örnarnas storstjärna att ställa in planerna.

– Det tar tyvärr för hårt på kroppen, säger Skagersvikssonen till Race Magazine.

Under söndagen körs kvalet i tyska Bielefeld, men alltså utan Karlssons medverkan. Det var efter comebacken på långbana, en gräsbanetävling i södra England i april, som Karlsson fick känning av den svåra ryggskada han ådrog sig i slutet av förra säsongen.

– Det kändes mycket mer än när jag kör speedway. Underlaget på långbanorna är gropigare och studsigare och dessutom längre. Det gör för ont och speedwayen går först, fortsätter Karlsson till tidningen.

Den tidigare Örnföraren Jonas Kylmäkorpi leder för närvarande VM-serien i långbana.

– Det tar tyvärr för hårt på kroppen, säger Skagersvikssonen till Race Magazine.

Under söndagen körs kvalet i tyska Bielefeld, men alltså utan Karlssons medverkan. Det var efter comebacken på långbana, en gräsbanetävling i södra England i april, som Karlsson fick känning av den svåra ryggskada han ådrog sig i slutet av förra säsongen.

– Det kändes mycket mer än när jag kör speedway. Underlaget på långbanorna är gropigare och studsigare och dessutom längre. Det gör för ont och speedwayen går först, fortsätter Karlsson till tidningen.

Den tidigare Örnföraren Jonas Kylmäkorpi leder för närvarande VM-serien i långbana.