20 maj 2014 13:26

23 jan 2015 14:37

Starka resultat för MRK-ryttare

Rebecka Odhner-Källgård visar storform.
I skånska Eketorp tog Mariestadsryttaren en meriterande seger.
Även Anna Ahrle och Linda Bolin visade framfötterna.

Nationella och internationella tävlingar i fälttävlan avgjordes på Eketorp, utanför Höör, den gångna helgen.

Mariestads RK:s Rebecka Odhner-Källgård tog tillsammans med hästen Coxter hem segern i den nationella enmetersklassen. Efter en säker dressyruppvisning låg hon tvåa med endast 45 straffpoäng. Efter banhoppningen avancerade hon till tätpositionen, trots ett nedslag.

Terrängmomentet klarade ekipaget med endast några tidsstraff och Rebecka kunde erhålla den blågula segerrosetten. Hon gjorde även en bra prestation med sin Humty Doo Gräns. Trots ett missförstånd i terrängmomentet gick hon in på en elfte plats.

I den internationella klassen CCI* (extra lång bansträckning) startade Linda Bolin på Lalique och Anna Ahrle på Tick-Tack. Under lördagen genomfördes dressyrmomentet och terrängmomentet. Anna och Tick-Tack fick till 50 straffpoäng och la sig på 13:e plats i konkurrens med 36 internationella och mästerskapsmeriterade ryttare. Linda och Lalique låg 23:a.

Tvekade inte det minsta

Efter terrängmomentet blev det sedan omvänt reslutat. Anna valde vid två hinder att lägga en volt för att få en bättre och lättare linje över hindren som stod på rad och fick av den anledningen tio straff för tidsfel. Anna red in på 7 minuter och 37 sekunder och rasade i placering till plats 22.

Linda gick däremot rakt på de tuffa hinderkombinationerna utan minsta tvekan, vilket gav henne och Lalique en tolfteplats utan fel på vare sig hinder eller tid.

Under söndagens banhoppning red ryttarna i spöregn på gräsbana. Anna och Tick-Tack var en av fyra ekipage som klarade banhoppning utan rivning och därmed fick de en slutlig placering som tolva.

I Lindas hoppning föll några bommar vilket gjorde att hon slutade lite längre ned på resultatlistan.

Nationella och internationella tävlingar i fälttävlan avgjordes på Eketorp, utanför Höör, den gångna helgen.

Mariestads RK:s Rebecka Odhner-Källgård tog tillsammans med hästen Coxter hem segern i den nationella enmetersklassen. Efter en säker dressyruppvisning låg hon tvåa med endast 45 straffpoäng. Efter banhoppningen avancerade hon till tätpositionen, trots ett nedslag.

Terrängmomentet klarade ekipaget med endast några tidsstraff och Rebecka kunde erhålla den blågula segerrosetten. Hon gjorde även en bra prestation med sin Humty Doo Gräns. Trots ett missförstånd i terrängmomentet gick hon in på en elfte plats.

I den internationella klassen CCI* (extra lång bansträckning) startade Linda Bolin på Lalique och Anna Ahrle på Tick-Tack. Under lördagen genomfördes dressyrmomentet och terrängmomentet. Anna och Tick-Tack fick till 50 straffpoäng och la sig på 13:e plats i konkurrens med 36 internationella och mästerskapsmeriterade ryttare. Linda och Lalique låg 23:a.

Tvekade inte det minsta

Efter terrängmomentet blev det sedan omvänt reslutat. Anna valde vid två hinder att lägga en volt för att få en bättre och lättare linje över hindren som stod på rad och fick av den anledningen tio straff för tidsfel. Anna red in på 7 minuter och 37 sekunder och rasade i placering till plats 22.

Linda gick däremot rakt på de tuffa hinderkombinationerna utan minsta tvekan, vilket gav henne och Lalique en tolfteplats utan fel på vare sig hinder eller tid.

Under söndagens banhoppning red ryttarna i spöregn på gräsbana. Anna och Tick-Tack var en av fyra ekipage som klarade banhoppning utan rivning och därmed fick de en slutlig placering som tolva.

I Lindas hoppning föll några bommar vilket gjorde att hon slutade lite längre ned på resultatlistan.