11 maj 2014 14:02

23 jan 2015 14:36

Davidsson jagas av allsvensk toppklubb

UPPDATERAD. Mariestad Bois kan drabbas av ett tungt avhopp.
Allsvenska Västerås IK jagar poängkungen Eddie Davidsson.
– Väldigt smickrande, säger han.

Eddie Davidsson har spelat för Mariestad Bois under de tre senaste säsongerna. Efter uttåget i vinterns playoff-serie mot Kristianstad dröjde det inte många dagar innan han kritade på ett nytt kontrakt med division ett-klubben.

Nu finns det en överhängande risk att Bois tvingas släppa Davidsson, som gjorde 46 poäng den gångna säsongen.

Moderklubben Västerås IK, som slutade tvåa i allsvenskan, har kontaktat Davidsson och är beredd att värva 24-åringen.

– Ja, dom har visat intresse för mig och det är ett bevis på att man gjort något bra. Att spela i allsvenskan är något jag strävat efter i hela karriären och skulle jag få chansen är det bara att ta den, säger han.

Eddie Davidsson är dock kryptisk och har ingen lust att utveckla sina svar.

När kontaktade VIK dig?

– Det vill jag inte säga. Det känns inte viktigt.

Hur nära är du en övergång?

– Det är lite olika faktorer som spelar in. Vad det gäller vill jag inte gå in på.

Är det fler allsvenska klubbar som hört av sig?

– Det vill jag inte berätta.

Precis som de flesta spelarna i Mariestad Bois har Davidsson en klausul inskrivet i kontraktet som ger honom möjligheten att flytta till en allsvensk förening. Enligt P4 Skaraborg gäller den endast fram till 15 maj, alltså nu på torsdag. Därefter måste Västerås slänga fram plånboken om man vill värva Davidsson.

– Bois är med i diskussionen och jag för en bra dialog med sportchefen Daniel Johansson. Vi får se hur det blir.

Västerås IK:s sportchef Niklas Johansson:

– Det är 50 procents chans att Eddie spelar för oss nästa säsong. Vi har haft koll på honom i flera år och det känns alltid intressant att ta hem våra talanger igen. Värvar vi honom inte innan torsdag kan Eddie fortfarande komma att riva sitt kontrakt, säger han.

Eddie Davidsson har spelat för Mariestad Bois under de tre senaste säsongerna. Efter uttåget i vinterns playoff-serie mot Kristianstad dröjde det inte många dagar innan han kritade på ett nytt kontrakt med division ett-klubben.

Nu finns det en överhängande risk att Bois tvingas släppa Davidsson, som gjorde 46 poäng den gångna säsongen.

Moderklubben Västerås IK, som slutade tvåa i allsvenskan, har kontaktat Davidsson och är beredd att värva 24-åringen.

– Ja, dom har visat intresse för mig och det är ett bevis på att man gjort något bra. Att spela i allsvenskan är något jag strävat efter i hela karriären och skulle jag få chansen är det bara att ta den, säger han.

Eddie Davidsson är dock kryptisk och har ingen lust att utveckla sina svar.

När kontaktade VIK dig?

– Det vill jag inte säga. Det känns inte viktigt.

Hur nära är du en övergång?

– Det är lite olika faktorer som spelar in. Vad det gäller vill jag inte gå in på.

Är det fler allsvenska klubbar som hört av sig?

– Det vill jag inte berätta.

Precis som de flesta spelarna i Mariestad Bois har Davidsson en klausul inskrivet i kontraktet som ger honom möjligheten att flytta till en allsvensk förening. Enligt P4 Skaraborg gäller den endast fram till 15 maj, alltså nu på torsdag. Därefter måste Västerås slänga fram plånboken om man vill värva Davidsson.

– Bois är med i diskussionen och jag för en bra dialog med sportchefen Daniel Johansson. Vi får se hur det blir.

Västerås IK:s sportchef Niklas Johansson:

– Det är 50 procents chans att Eddie spelar för oss nästa säsong. Vi har haft koll på honom i flera år och det känns alltid intressant att ta hem våra talanger igen. Värvar vi honom inte innan torsdag kan Eddie fortfarande komma att riva sitt kontrakt, säger han.