29 apr 2014 13:42

23 jan 2015 14:35

Maif-löparen vann på kanontid

Mariestads Andreas Magnusson var ånyo starkast i Skövdeloppet och försvarade segern från förra året.

Herrvinnaren Andreas Magnusson från Mariestads AIF noterade fina tiden 1,10,41 över de 21 kilometerna.

– En jättebra tid med tanke på att det är en betydligt tyngre bana än normalt. Det var bara tre sekunder från mitt personbästa. Jag är jättenöjd, det här var ett styrkebesked, säger Andreas Magnusson.

Det var Magnussons fjärde seger i Skövdeloppet, han vann även förra året, och vinsten innebär också att han kan titulera sig DM-mästare.

– Jag ryckte ifrån de övriga i början och var ensam hela vägen. Det är jobbigt att springa själv men jag börjar bli van vid det. Det var inte optimal terräng men jag lyckades bra ändå, fortsätter han.

Magnusson har sprungit lopp tidigare i år men han satsar främst mot Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon.

– Det år målet och jag siktar på att slå personbästa i dem loppen.

På damsidan segrare Malin Svanström från IK Wilske med tiden 1,30,22. Bästa hemmalöpare blev Amanda Gustafsson som tre med tiden 1,38,48.

Herrvinnaren Andreas Magnusson från Mariestads AIF noterade fina tiden 1,10,41 över de 21 kilometerna.

– En jättebra tid med tanke på att det är en betydligt tyngre bana än normalt. Det var bara tre sekunder från mitt personbästa. Jag är jättenöjd, det här var ett styrkebesked, säger Andreas Magnusson.

Det var Magnussons fjärde seger i Skövdeloppet, han vann även förra året, och vinsten innebär också att han kan titulera sig DM-mästare.

– Jag ryckte ifrån de övriga i början och var ensam hela vägen. Det är jobbigt att springa själv men jag börjar bli van vid det. Det var inte optimal terräng men jag lyckades bra ändå, fortsätter han.

Magnusson har sprungit lopp tidigare i år men han satsar främst mot Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon.

– Det år målet och jag siktar på att slå personbästa i dem loppen.

På damsidan segrare Malin Svanström från IK Wilske med tiden 1,30,22. Bästa hemmalöpare blev Amanda Gustafsson som tre med tiden 1,38,48.