22 apr 2014 15:55

23 jan 2015 14:35

Skadeeländet sätter stopp för Gyldenlöve

Otterbäckensonen Cristian Gyldenlöve, 27, har valt att bryta kontraktet med allsvenska Boltic och lägger skridskorna på hyllan.

Varför slutar du med bandyn?

– Det finns en rad olika faktorer bakom beslutet. Först och främst vill jag få bukt med skadeproblemen. I över ett år har jag haft en bristning i ena vaden. Dessutom hände något i ländryggen i slutet av säsongen och smärtan vägrar att försvinna. Sedan är motivationen inte på topp.

Inför förra säsongen lämnade du Otterbäckens BK för Boltic. Hur var året i Karlstadsklubben?

– Inom laget kändes det jättebra, men på isen var det en jobbig säsong och vi tvingades kvala för att hänga kvar. Jag fick tidigt förtroendet att vara lagkapten, vilket var roligt. Men jag kunde inte vara med på alla samlingar på grund av jobbet, och det fick mig att få dåligt samvete.

Finns det chans att du ångrar dig och gör comeback?

– Jag lämnar dörren öppen, så länge jag får rätsida på skadorna. Om det blir i Boltic är däremot tveksamt. Ove Lindh i OBK har välkomnat mig tillbaka och det vore roligt. Jag saknar även Daniel Svedbergs tränarfilosofi. Vi är goda vänner sedan länge.

Vad väntar härnäst?

– Dessvärre en lång rehabträning. I nuläget tittar jag inte längre fram än så.

Varför slutar du med bandyn?

– Det finns en rad olika faktorer bakom beslutet. Först och främst vill jag få bukt med skadeproblemen. I över ett år har jag haft en bristning i ena vaden. Dessutom hände något i ländryggen i slutet av säsongen och smärtan vägrar att försvinna. Sedan är motivationen inte på topp.

Inför förra säsongen lämnade du Otterbäckens BK för Boltic. Hur var året i Karlstadsklubben?

– Inom laget kändes det jättebra, men på isen var det en jobbig säsong och vi tvingades kvala för att hänga kvar. Jag fick tidigt förtroendet att vara lagkapten, vilket var roligt. Men jag kunde inte vara med på alla samlingar på grund av jobbet, och det fick mig att få dåligt samvete.

Finns det chans att du ångrar dig och gör comeback?

– Jag lämnar dörren öppen, så länge jag får rätsida på skadorna. Om det blir i Boltic är däremot tveksamt. Ove Lindh i OBK har välkomnat mig tillbaka och det vore roligt. Jag saknar även Daniel Svedbergs tränarfilosofi. Vi är goda vänner sedan länge.

Vad väntar härnäst?

– Dessvärre en lång rehabträning. I nuläget tittar jag inte längre fram än så.