22 apr 2014 13:55

23 jan 2015 14:35

Hoppfull start för Odhner-Källgård

Fälttävlanssäsongen i gång

Rebecka Odhner-Källgård har fått en bra start på årets fälttävlanssäsong.
På de tre inledande tävlingarna har Mariestadsryttaren slutat topp fem.

Säsongen inleddes med en stilfälttävlan på Revinge hed utanför Flyinge. Rebecka Odhner-Källgård startade i enmetersklassen och kom fyra tillsammans med hästen Coxter.

Helgen före påsk tävlade Rebecka i en nationell och internationell fälttävlan i Skåne. Efter fin dressyr och felfri banhoppning låg MRK-ryttaren tvåa. Den placeringen behöll hon även efter terrängritten.

Klubbkamraten Anna Ahrle på Tick-Tack gjorde också en fin tävling och slutade på 13:e plats. Natascha Hammer ställde upp i den enstjärniga ponnyklassen med Goldy. Det sammanlagda resultatet från de tre momenten gav henne en plats precis utanför placering.

I påskhelgen kom drygt 300 ekipage till start i en regional och lokal tävling hos Mantorpsryttarna. Rebecka red på Humty Doo Gräns och ekipaget stod sig väl i den tuffa konkurrensen i meetings-klassen. Hon slutade femma efter felfri banhoppning och en terrängrunda inom optimaltiden. Anna Ahrle och Tick-Tack var felfri i terrängen på hinder, men fick en del straffpoäng i terrängritten.

Seger för Frida

I 90 cm-klassen fanns MRK:s Sofia Andersson på Gardenia med på prispallen genom att komma sjua. Ebba Larsson på Galapagos kom precis utanför placering.

I ponnyklassen på 80 cm slutade Natascha Hammer och hästen SLT's Classic Heart nia. På 70 centimeter gjorde Frida Beiron en strålande tävling och vann klassen med hästen Top Fuel. Sandra Andersson och Didrik Grey blev tia bland de 20 ekipagen.

Mariestads ridklubb arrangerade en regional tävling i dressyr den gångna helgen. 90 ekipage från Västsverige kom till start och flera hemmaryttare visade god form. Annie Nilsson blev fyra i medelsvår B:4. Seger blev det däremot i lätt A:3 då Gunnel Johansson på Flos Faury red ihop 71,42 procent. Martina Odhner-Källgård blev tvåa på Lehar A.

Säsongen inleddes med en stilfälttävlan på Revinge hed utanför Flyinge. Rebecka Odhner-Källgård startade i enmetersklassen och kom fyra tillsammans med hästen Coxter.

Helgen före påsk tävlade Rebecka i en nationell och internationell fälttävlan i Skåne. Efter fin dressyr och felfri banhoppning låg MRK-ryttaren tvåa. Den placeringen behöll hon även efter terrängritten.

Klubbkamraten Anna Ahrle på Tick-Tack gjorde också en fin tävling och slutade på 13:e plats. Natascha Hammer ställde upp i den enstjärniga ponnyklassen med Goldy. Det sammanlagda resultatet från de tre momenten gav henne en plats precis utanför placering.

I påskhelgen kom drygt 300 ekipage till start i en regional och lokal tävling hos Mantorpsryttarna. Rebecka red på Humty Doo Gräns och ekipaget stod sig väl i den tuffa konkurrensen i meetings-klassen. Hon slutade femma efter felfri banhoppning och en terrängrunda inom optimaltiden. Anna Ahrle och Tick-Tack var felfri i terrängen på hinder, men fick en del straffpoäng i terrängritten.

Seger för Frida

I 90 cm-klassen fanns MRK:s Sofia Andersson på Gardenia med på prispallen genom att komma sjua. Ebba Larsson på Galapagos kom precis utanför placering.

I ponnyklassen på 80 cm slutade Natascha Hammer och hästen SLT's Classic Heart nia. På 70 centimeter gjorde Frida Beiron en strålande tävling och vann klassen med hästen Top Fuel. Sandra Andersson och Didrik Grey blev tia bland de 20 ekipagen.

Mariestads ridklubb arrangerade en regional tävling i dressyr den gångna helgen. 90 ekipage från Västsverige kom till start och flera hemmaryttare visade god form. Annie Nilsson blev fyra i medelsvår B:4. Seger blev det däremot i lätt A:3 då Gunnel Johansson på Flos Faury red ihop 71,42 procent. Martina Odhner-Källgård blev tvåa på Lehar A.