08 apr 2014 17:33

23 jan 2015 14:34

Lidén visade fin EM-form i Mölndal

TAEKWON-DO

Jimmie Lidén blir att räkna med i kommande EM.
Mariestad TKD Club-stjärnan vässade formen i västsvenska cupen och tog tre segrar.

I lördags hölls en nationell tävling i västsvenska cupen. Skådeplatsen var Mölndal och arrangemanget lockade 150 startande från 24 svenska klubbar samt tre danska föreningar.

Mariestadsklubben ställde upp med två deltagare; Jimmie Lidén och Fanny Carlsson. Jimmie har nyligen tagit steget upp till andra gradens svarta bälte och därmed bytt tävlingsklass i mönster. Det gick ändå som en dans och Lidén fixade segern.

I kampgrenen vann han samtliga matcher i klassen -78 kilo på ett övertygande sätt. Den tredje slutsegern kom i grenen speciella tekniker, där det går ut på att nå så högt som möjligt med olika hoppande sparkar.

Jimmie Lidén kommer därmed med ett starkt självförtroende till EM, som avgörs i italienska Riccione om drygt två veckor.

Fanny Carlsson gjorde sin sista tävling som junior i Mölndal då hon fyller 18 år till sommaren. Hon har ett fint facit med många medaljer som junior och kunde efter lördagen lägga ytterligare två segrar. Det blev vinst både i mönster och i kamp.

I lördags hölls en nationell tävling i västsvenska cupen. Skådeplatsen var Mölndal och arrangemanget lockade 150 startande från 24 svenska klubbar samt tre danska föreningar.

Mariestadsklubben ställde upp med två deltagare; Jimmie Lidén och Fanny Carlsson. Jimmie har nyligen tagit steget upp till andra gradens svarta bälte och därmed bytt tävlingsklass i mönster. Det gick ändå som en dans och Lidén fixade segern.

I kampgrenen vann han samtliga matcher i klassen -78 kilo på ett övertygande sätt. Den tredje slutsegern kom i grenen speciella tekniker, där det går ut på att nå så högt som möjligt med olika hoppande sparkar.

Jimmie Lidén kommer därmed med ett starkt självförtroende till EM, som avgörs i italienska Riccione om drygt två veckor.

Fanny Carlsson gjorde sin sista tävling som junior i Mölndal då hon fyller 18 år till sommaren. Hon har ett fint facit med många medaljer som junior och kunde efter lördagen lägga ytterligare två segrar. Det blev vinst både i mönster och i kamp.