03 mar 2014 14:04

23 jan 2015 14:32

Kvalmotståndare imponerad av OBK

Helenelunds assisterande tränare Anders Ekström, 27, imponeras av Otterbäcken.
– Ska bli skitkul att komma till Otterbäcken, säger han inför kvalet som lottades i söndags kväll.

I söndags kväll stod det klart att Stockholmslaget Helenelund blir Otterbäckens motståndare i kvalet till allsvenskan. I bäst av två möten ska lagen göra om en åtråvärd plats i den näst högsta serien. Divsion ett-gängets assisterande tränare Anders Ekström ”är lite av en bandynörd” och har förhållandevis bra koll på västgötarna.

– Eftersom jag är bandynörd känner jag mycket väl till Otterbäcken och vet att det bor typ 800 personer där. Lik förbannat var de i junior- och pojkfinal i SM för några år sen. Det är helt fantastiskt. Rent bandymässigt har man ingen jättekoll mer än att de är nykomlingar och klarade sig rätt bra i allsvenskan. De har gjort en del imponerande resultat, säger Ekström.

Men frågan är om det som inte imponerar mest på Ekström är Otterbäckens fallenhet för att plocka fram målskyttar av rang.

– De verkar ha en sanslös förmåga. Adam Rudells äventyr följde vi väl alla förra säsongen. Och i år vann väl Henrik Gullberg skytteligan om jag inte missminner mig? Sen finns ju Svedberg (Daniel, spelande tränare). Han gjorde väl en miljon assist förra säsongen?

Helenelund då? 2008/2009 åkte laget ur allsvenskan och har sedan dess försökt kliva upp. Ekström menar att föreningen är ”less på ettan”. I den första kvalrundan misslyckades laget och föll med 5–7 och 4–8. Den unga och orutinerade truppen som dansade sig fram i division 1 östra och vann den i överlägsen stil uppträdde nervöst i de båda mötena.

– Vårt gäng var tagna av stundens allvar och det syntes. Spelarna gjorde misstag som de aldrig någonsin har gjort. Vi vågade inte, samtidigt som Skutskär gjorde två stabila insatser.

Kvalspelet inleds på fredag med match på Sollentunavallen och retur i Otterbäcken på söndag.

I söndags kväll stod det klart att Stockholmslaget Helenelund blir Otterbäckens motståndare i kvalet till allsvenskan. I bäst av två möten ska lagen göra om en åtråvärd plats i den näst högsta serien. Divsion ett-gängets assisterande tränare Anders Ekström ”är lite av en bandynörd” och har förhållandevis bra koll på västgötarna.

– Eftersom jag är bandynörd känner jag mycket väl till Otterbäcken och vet att det bor typ 800 personer där. Lik förbannat var de i junior- och pojkfinal i SM för några år sen. Det är helt fantastiskt. Rent bandymässigt har man ingen jättekoll mer än att de är nykomlingar och klarade sig rätt bra i allsvenskan. De har gjort en del imponerande resultat, säger Ekström.

Men frågan är om det som inte imponerar mest på Ekström är Otterbäckens fallenhet för att plocka fram målskyttar av rang.

– De verkar ha en sanslös förmåga. Adam Rudells äventyr följde vi väl alla förra säsongen. Och i år vann väl Henrik Gullberg skytteligan om jag inte missminner mig? Sen finns ju Svedberg (Daniel, spelande tränare). Han gjorde väl en miljon assist förra säsongen?

Helenelund då? 2008/2009 åkte laget ur allsvenskan och har sedan dess försökt kliva upp. Ekström menar att föreningen är ”less på ettan”. I den första kvalrundan misslyckades laget och föll med 5–7 och 4–8. Den unga och orutinerade truppen som dansade sig fram i division 1 östra och vann den i överlägsen stil uppträdde nervöst i de båda mötena.

– Vårt gäng var tagna av stundens allvar och det syntes. Spelarna gjorde misstag som de aldrig någonsin har gjort. Vi vågade inte, samtidigt som Skutskär gjorde två stabila insatser.

Kvalspelet inleds på fredag med match på Sollentunavallen och retur i Otterbäcken på söndag.

  • Milad Akbarzadeh