24 feb 2014 18:00

23 jan 2015 14:32

Kortvasan var rena rama familjeaffären

Sida vid sida i Vasaloppsspåren åkte tre generationer Kortvasan.
Efter tre svettiga mil korsade Törebodatrion Anette, Ulrika och Lisen mållinjen.

För fyra år sedan fick Anette Jansson en startplats i Kortvasan i 60-årspresent. Tävlingen arrangeras helgen innan Vasaloppet och körs från Oxberg till Mora.

Anette passade vidare gåvan när dottern Ulrika Persson fyllde 40 år i fjol och tillsammans tog de sikte på årets tävling.Tolvåriga Lisen, dotter till Ulrika, tyckte att det var orättvist att mamma och mormor skulle åka själva och lyckades övertala dem om att följa med.

– Lisen var sjuk veckan innan och jag trodde hon skulle få det svårt att åka de tre milen. Dessutom hade hon bara tränat på kortare sträckor. Men hon gjorde det fantastiskt bra och tog sig runt, säger Anette.

Sluttiden var oväsentlig i sammanhanget. Utmaningen att ta sig i mål var stor nog.

– På grund av plusgraderna var det dåliga spår. En del tog till och med av sig skidorna och gick på vissa ställen. Det var inte alls lika enkelt som för fyra år sedan.

Till slut kom familjetrion till Mora – trötta men överlyckliga.

– Jag trodde att Lisen skulle bli avskräckt från att åka skidor igen, men direkt efter målgången var hon sugen på att åka redan nästa år. Och det är mycket möjligt att det blir så, säger Anette Jansson.

För fyra år sedan fick Anette Jansson en startplats i Kortvasan i 60-årspresent. Tävlingen arrangeras helgen innan Vasaloppet och körs från Oxberg till Mora.

Anette passade vidare gåvan när dottern Ulrika Persson fyllde 40 år i fjol och tillsammans tog de sikte på årets tävling.Tolvåriga Lisen, dotter till Ulrika, tyckte att det var orättvist att mamma och mormor skulle åka själva och lyckades övertala dem om att följa med.

– Lisen var sjuk veckan innan och jag trodde hon skulle få det svårt att åka de tre milen. Dessutom hade hon bara tränat på kortare sträckor. Men hon gjorde det fantastiskt bra och tog sig runt, säger Anette.

Sluttiden var oväsentlig i sammanhanget. Utmaningen att ta sig i mål var stor nog.

– På grund av plusgraderna var det dåliga spår. En del tog till och med av sig skidorna och gick på vissa ställen. Det var inte alls lika enkelt som för fyra år sedan.

Till slut kom familjetrion till Mora – trötta men överlyckliga.

– Jag trodde att Lisen skulle bli avskräckt från att åka skidor igen, men direkt efter målgången var hon sugen på att åka redan nästa år. Och det är mycket möjligt att det blir så, säger Anette Jansson.