22 feb 2014 19:18

23 jan 2015 14:32

Mörbultad Olsson hjälpte Bois

Mariestad Bois vann lördagens möte mot Kristianstad med 3-2 och tvingade därmed fram en tredje och avgörande match.
– Vi jobbade som ett lag den här gången, säger Bois kanske störste grovjobbare, Pontus Olsson.

Mariestad Bois var piskat att vinna lördagens retur mot Kristianstad för att hålla liv i vad som nu blir en matchserie med tre möten. Hemmalaget Mariestad hade skakat av sig 3–4-förlusten som man åkte på i Skåne i torsdags. Segern skrevs till 3–2 efter att Filip Thörnqvist krigat in det matchavgörande målet i den andra perioden.

Hela laget lyckades leverera. Den annars anonyme backen Pontus Olsson var den hemmaspelare som stack ut mest med mängder av skottäckningar och prickfria försvarsspel. 23-åringen har haft en jobbig säsong där han fått knappt med speltid. Därför var det en rejäl självförtroendeboost att han fick pris som matchens spelare samt tre stjärnor i MT:s stjärnliga.

– Det betyder jättemycket. Känns som jag jobbat i motvind ett tag nu, säger Olsson.

Vinden vände för hela Bois när Eddie Davidsson satte 1–0 i spel fem mot fyra 9.13 in i den första perioden. De 1280 åskådarna i Katrinhallen fick nästan taket att lyfta och gav Bois ett bra utgångsläge. Det förvaltade hemmalaget genom Jonas Pontusson som påpassligt nog var framme på en målvaktsretur och satte 2–0 i slutet av första akten.

– Vi jobbade som ett lag den här gången. Det gjorde vi inte nere i Skåne. De har några skridskoskickliga spelare så det är viktigt att hjälpa varandra. Vi hade snackat om att ta kommandot och det tycker jag att vi gjorde.

Mest hjälp fick Andreas Ollikainen. Flera spelare gjorde stora uppoffringar i försvarsspelet. Olsson täckte på egen hand en handfull slagskott och visade att han har ett otroligt stort hjärta.

– Det är så jag måste spela för att vara på den här nivån. Den senaste tiden har känts bra och successivt har jag fått förtroende från tränarna.

När Benoit Doucet reducerade hemmalagets ledning fanns Olsson på isen men kunde bara se på när pucken gick i mål via ribban. I slutminuterna av den tredje perioden kunde gästerna reducera till 3–2 men Filip Thörnqvist blev ändå matchvinnare med sitt 3–1-mål i början av den andra perioden.

I morgon väntar en tredje och avgörande match i Katrinhallen.

– Nu ska jag hem till familjen, äta gott och försöka natta barnen. Sen får jag natta mig själv, säger Olsson som hade en del blessyrer efter matchen.

Men det kommer inte hindra honom från spel.

– Jag kommer givetvis att vara med.

Mariestad Bois var piskat att vinna lördagens retur mot Kristianstad för att hålla liv i vad som nu blir en matchserie med tre möten. Hemmalaget Mariestad hade skakat av sig 3–4-förlusten som man åkte på i Skåne i torsdags. Segern skrevs till 3–2 efter att Filip Thörnqvist krigat in det matchavgörande målet i den andra perioden.

Hela laget lyckades leverera. Den annars anonyme backen Pontus Olsson var den hemmaspelare som stack ut mest med mängder av skottäckningar och prickfria försvarsspel. 23-åringen har haft en jobbig säsong där han fått knappt med speltid. Därför var det en rejäl självförtroendeboost att han fick pris som matchens spelare samt tre stjärnor i MT:s stjärnliga.

– Det betyder jättemycket. Känns som jag jobbat i motvind ett tag nu, säger Olsson.

Vinden vände för hela Bois när Eddie Davidsson satte 1–0 i spel fem mot fyra 9.13 in i den första perioden. De 1280 åskådarna i Katrinhallen fick nästan taket att lyfta och gav Bois ett bra utgångsläge. Det förvaltade hemmalaget genom Jonas Pontusson som påpassligt nog var framme på en målvaktsretur och satte 2–0 i slutet av första akten.

– Vi jobbade som ett lag den här gången. Det gjorde vi inte nere i Skåne. De har några skridskoskickliga spelare så det är viktigt att hjälpa varandra. Vi hade snackat om att ta kommandot och det tycker jag att vi gjorde.

Mest hjälp fick Andreas Ollikainen. Flera spelare gjorde stora uppoffringar i försvarsspelet. Olsson täckte på egen hand en handfull slagskott och visade att han har ett otroligt stort hjärta.

– Det är så jag måste spela för att vara på den här nivån. Den senaste tiden har känts bra och successivt har jag fått förtroende från tränarna.

När Benoit Doucet reducerade hemmalagets ledning fanns Olsson på isen men kunde bara se på när pucken gick i mål via ribban. I slutminuterna av den tredje perioden kunde gästerna reducera till 3–2 men Filip Thörnqvist blev ändå matchvinnare med sitt 3–1-mål i början av den andra perioden.

I morgon väntar en tredje och avgörande match i Katrinhallen.

– Nu ska jag hem till familjen, äta gott och försöka natta barnen. Sen får jag natta mig själv, säger Olsson som hade en del blessyrer efter matchen.

Men det kommer inte hindra honom från spel.

– Jag kommer givetvis att vara med.

  • Milad Akbarzadeh