16 feb 2014 13:07

23 jan 2015 14:32

Nu är lilla Lerdala stora guldbyn igen

Nu är Lerdala en guldby igen. Bygdens store son, Marcus Hellner, förde Sverige till guld på stafetten när han defilerade i mål en dryg halvminut före Ryssland.

Hellner disponerade sin slutsträcka på bästa tänkbara sätt och försvarade det svenska guldet från Vancouver för fyra år sedan. Hellner åkte mycket kontrollerat och jagande konkurrenter var chanslösa. Silverkampen vanns av Rysslands Maxim Vylegzjanin före Frankrikes Ivan Perrillat. Hellner hade god tid att få en flagga och njuta över upploppet. Ryssland var 27 sekunder efter, Frankrike 31.

För Norge blev stafetten en ny besvikelse och en ny medaljmiss. Det blev en fjärdeplats. Avståndet fram till Sverige var 1.09 till slut.

I laget ingick förutom Hellner även Lars Nelson, Daniel Richardsson och Johan Olsson.

Söndagens guld är Sveriges nionde medalj i Sotji-OS, och det andra guldet.

I Hellners hemby firades det under dagen. Johnny Nicklasson var snabbt ute och skruvade upp skylten som visar vad det handlar om. Många Lerdalabor hade samlats i Lerdala IF:s klubblokal för att gemensamt följa den spännande tv-sändningen.

Hellner disponerade sin slutsträcka på bästa tänkbara sätt och försvarade det svenska guldet från Vancouver för fyra år sedan. Hellner åkte mycket kontrollerat och jagande konkurrenter var chanslösa. Silverkampen vanns av Rysslands Maxim Vylegzjanin före Frankrikes Ivan Perrillat. Hellner hade god tid att få en flagga och njuta över upploppet. Ryssland var 27 sekunder efter, Frankrike 31.

För Norge blev stafetten en ny besvikelse och en ny medaljmiss. Det blev en fjärdeplats. Avståndet fram till Sverige var 1.09 till slut.

I laget ingick förutom Hellner även Lars Nelson, Daniel Richardsson och Johan Olsson.

Söndagens guld är Sveriges nionde medalj i Sotji-OS, och det andra guldet.

I Hellners hemby firades det under dagen. Johnny Nicklasson var snabbt ute och skruvade upp skylten som visar vad det handlar om. Många Lerdalabor hade samlats i Lerdala IF:s klubblokal för att gemensamt följa den spännande tv-sändningen.