13 feb 2014 21:30

23 jan 2015 14:31

Stökig och viktig derbyseger för Bois

Under torsdagskvällen spelades det femte och sista hockeyderbyt mellan Skövde IK och Mariestad Bois den här säsongen. För SIK gällde det bara äran medan Bois spelar för en playoffplats men att förutsättningar var helt olika märktes föga till en början.

Mariestad Bois ledde med 1-0 efter den första perioden efter ett snyggt mål. Efter 14 minuters spel frispelade Erik Jones med en läcker passning Filip Enqvist. Öga med öga mot SIK-målvakten Marcus Melin räddade först Melin men Enqvist slog in returen. Det var rättvist men i slutet på perioden hade SIK några farliga chanser i powerplay som kunde ha resulterat om inte Andreas Ollikainen i bortamålet storspelat.

I den första perioden bjöds det på tufft spel med många hårda närkamper.

I den andra perioden kunde Bois utöka sin ledning efter sex minuter. Jonas Pontusson rakade in pucken i mål men mer skulle följa. Efter 15.48 kom Bois två mot noll och Tony Söderman kunde sätta 3-0 sedan Marcus Melin lämnats ensam och sedan blivit överspelad.

3-0 och matchen kändes klar. Bois hade kontroll men SIK kunde reducera i slutminuterna. Markus Melin satte 1-3 och skapade visst hopp för SIK inför den tredje perioden.

I den tredje perioden reducerade Henrik Thegel med tio minuter kvar och sedan jagade SIK en kvitteringspuck som aldrig kom. När Carl-Johan Sjögren visades ut på slutet var saken klar och Filip Enqvist kunde avgöra med att punktera matchen till 4-2 efter mål i tom bur.

En viktig derbyseger för Mariestad Bois i deras kamp om att nå en playoffplats och på så vis förlänga säsongen.

Klicka på "Join the event" för att följa liveuppdateringen:

Under torsdagskvällen spelades det femte och sista hockeyderbyt mellan Skövde IK och Mariestad Bois den här säsongen. För SIK gällde det bara äran medan Bois spelar för en playoffplats men att förutsättningar var helt olika märktes föga till en början.

Mariestad Bois ledde med 1-0 efter den första perioden efter ett snyggt mål. Efter 14 minuters spel frispelade Erik Jones med en läcker passning Filip Enqvist. Öga med öga mot SIK-målvakten Marcus Melin räddade först Melin men Enqvist slog in returen. Det var rättvist men i slutet på perioden hade SIK några farliga chanser i powerplay som kunde ha resulterat om inte Andreas Ollikainen i bortamålet storspelat.

I den första perioden bjöds det på tufft spel med många hårda närkamper.

I den andra perioden kunde Bois utöka sin ledning efter sex minuter. Jonas Pontusson rakade in pucken i mål men mer skulle följa. Efter 15.48 kom Bois två mot noll och Tony Söderman kunde sätta 3-0 sedan Marcus Melin lämnats ensam och sedan blivit överspelad.

3-0 och matchen kändes klar. Bois hade kontroll men SIK kunde reducera i slutminuterna. Markus Melin satte 1-3 och skapade visst hopp för SIK inför den tredje perioden.

I den tredje perioden reducerade Henrik Thegel med tio minuter kvar och sedan jagade SIK en kvitteringspuck som aldrig kom. När Carl-Johan Sjögren visades ut på slutet var saken klar och Filip Enqvist kunde avgöra med att punktera matchen till 4-2 efter mål i tom bur.

En viktig derbyseger för Mariestad Bois i deras kamp om att nå en playoffplats och på så vis förlänga säsongen.

Klicka på "Join the event" för att följa liveuppdateringen:

Allettan södra:

SKÖVDE IK-MARIESTAD BOIS

2-4 (0-1, 1-2, 1-1)

Första perioden: 0-1 (14.16) Filip Enqvist ass Erik Jones.

Utvisningar: SIK: 3x2 minuter. Bois: 2x2 minuter.

Skott: 12-7.

Andra perioden: 0-2 (06.29) Jonas Pontusson ass Linus Johansson och Filip Thörnqvist, 0-3 (15.48) Tony Söderman ass Filip Thörnqvist och Viktor Jörnevik, 1-3 (18.11) Markus Molin ass Albin Andersson och Henrik Thegel.

Utvisningar: SIK: 2x2 minuter. Bois: -.

Skott: 8-10.

Tredje perioden: 2-3 (10.00) Henrik Thegel ass Erik Rosén och Albin Lindgren i spel fem mot fyra, 2-4 (19.59) Filip Enqvist i spel fem mot sex.

Utvisningar: SIK: 1x2 minuter. Bois: 1x2 minuter.

Skott: 11-11. Totalt: 31-28.

Domare: Richard Magnusson, Tranås.

Publik: 2003 personer.