09 feb 2014 19:10

23 jan 2015 14:19

Silversuccé för Marcus Hellner

Marcus Hellner fick en lysande start på OS i Sotji.
Lerdalasonen blev tvåa på den inledande sträckan och bärgade ett OS-silver – hans tredje olympiska medalj.
– Det är härligt att få känna att formen sitter där nu, sade Marcus Hellner till TV3.

28-åringen låg bra med under hela den första distansen – skiathlonloppet över 30 kilometer. Hellner hade bra position i den stora klungan under den klassiska delen och när det gick över till fristil visade sig Hellner uppe i täten för första gången.

När gruppen på ett drygt 15-tal åkare kom in i den sista långa uppförsbacken bakom skidstadion i Laura la Hellner in ett ryck, en kvartett åkare kom loss och Hellner behöll ledningen nästan ända upp till toppen på backen – där gick schweizaren Dario Cologna förbi, fick en lucka över krönet och höll undan hela vägen in i mål.

Hellner spurtade starkt, tog en hel del på Cologna och bärgade silvret med god marginal före norrmannen Martin Johnsrud Sundby, som hade anfört fältet mycket främst under den klassiska delen av loppet.

– Det har varit så mycket upp och ner den här säsongen och det är härligt att få känna att formen sitter där nu, sade Marcus Hellner till TV3, enligt TT.

– Nu ser jag verkligen fram emot 15 kilometer klassiskt och sprinten till att börja med. Det var en medalj jag ville ha och nu kan vad som helst hända.

Totalt sett stod det svenska laget för en fin insats – Daniel Richardsson blev sjua, slagen med 16,3 sekunder, Lars Nelson blev tia och Anders Södergren åkte i mål på fjortonde plats.

28-åringen låg bra med under hela den första distansen – skiathlonloppet över 30 kilometer. Hellner hade bra position i den stora klungan under den klassiska delen och när det gick över till fristil visade sig Hellner uppe i täten för första gången.

När gruppen på ett drygt 15-tal åkare kom in i den sista långa uppförsbacken bakom skidstadion i Laura la Hellner in ett ryck, en kvartett åkare kom loss och Hellner behöll ledningen nästan ända upp till toppen på backen – där gick schweizaren Dario Cologna förbi, fick en lucka över krönet och höll undan hela vägen in i mål.

Hellner spurtade starkt, tog en hel del på Cologna och bärgade silvret med god marginal före norrmannen Martin Johnsrud Sundby, som hade anfört fältet mycket främst under den klassiska delen av loppet.

– Det har varit så mycket upp och ner den här säsongen och det är härligt att få känna att formen sitter där nu, sade Marcus Hellner till TV3, enligt TT.

– Nu ser jag verkligen fram emot 15 kilometer klassiskt och sprinten till att börja med. Det var en medalj jag ville ha och nu kan vad som helst hända.

Totalt sett stod det svenska laget för en fin insats – Daniel Richardsson blev sjua, slagen med 16,3 sekunder, Lars Nelson blev tia och Anders Södergren åkte i mål på fjortonde plats.

  • Daniel Olausson