04 jan 2014 17:53

23 jan 2015 14:30

Collberg får spela sin tredje VM-final

Juniorkronorna är klart för söndagens final i hemma-VM i Malmö.
I semifinalen besegrades Ryssland med 2–1.

Sverige har hittills gjort en succéartad JVM-turnering och vunnit samtliga matcher.

Den stora prövningen kom i semifinalen mot Ryssland på lördagseftermiddagen. Trots att det blåste snålt i slutminuterna lyckades Juniorkronorna reda ut stormen och vinna med uddamålet.

Sverige skaffade sig en 2–0-ledning en bit in i den tredje perioden, men ett ryskt reduceringsmål två minuter senare gjorde att spänningen fortsatte. Mot slutet klev målvakten Oscar Dansk fram och storspelade när det behövdes som mest. Han var utan tvekan den mest tongivande spelaren i det svenska laget.

Mariestadskillen Sebastian Collberg, som under hela turneringen spelat i förstakedjan, förde en relativt anonym tillvaro och klev av isen utan att noteras för någon poäng. ”Veteranen” Collberg kan dock trösta sig med att han får spela sin tredje raka JVM-final.

1–0 satte NHL-stjärnan Filip Forsberg i slutet av den första perioden, snyggt framspelad av Elias Lindholm. 4.55 in i tredje perioden kom 2–0 när Oskar Sundqvist fri med målvakten Andrej Vasiljevskij lyfte upp pucken med en backhand i nättaket.

I finalen väntar segraren mellan Kanada och Finland. Den semifinalen spelas under lördagskvällen.

Sverige har hittills gjort en succéartad JVM-turnering och vunnit samtliga matcher.

Den stora prövningen kom i semifinalen mot Ryssland på lördagseftermiddagen. Trots att det blåste snålt i slutminuterna lyckades Juniorkronorna reda ut stormen och vinna med uddamålet.

Sverige skaffade sig en 2–0-ledning en bit in i den tredje perioden, men ett ryskt reduceringsmål två minuter senare gjorde att spänningen fortsatte. Mot slutet klev målvakten Oscar Dansk fram och storspelade när det behövdes som mest. Han var utan tvekan den mest tongivande spelaren i det svenska laget.

Mariestadskillen Sebastian Collberg, som under hela turneringen spelat i förstakedjan, förde en relativt anonym tillvaro och klev av isen utan att noteras för någon poäng. ”Veteranen” Collberg kan dock trösta sig med att han får spela sin tredje raka JVM-final.

1–0 satte NHL-stjärnan Filip Forsberg i slutet av den första perioden, snyggt framspelad av Elias Lindholm. 4.55 in i tredje perioden kom 2–0 när Oskar Sundqvist fri med målvakten Andrej Vasiljevskij lyfte upp pucken med en backhand i nättaket.

I finalen väntar segraren mellan Kanada och Finland. Den semifinalen spelas under lördagskvällen.