12 dec 2013 17:44

23 jan 2015 14:28

Många Mariestadslag till DM-final

BOWLING: DM-kval

Mariestadslagen dominerade kvalet till DM.
Förutom två förstaplatser tog sig ytterligare tre lokala lag vidare till finalen i Vadsbohallen den 11 januari.

Mariestad har fina traditioner i DM-spelet och mycket talar för att det kan bli en fortsättning på det.

Efter att de sista kvalrundorna avgjorts kan man konstatera att det kom 51 herrlag och bara 10 damlag till start. På herrsidan var det 17 lag fler än 2012, medan det på damsidan betyder färre platser till 2015 års SM.

Av sex kvalificerade lag till DM-finalen tog BK Qvinns hand om hälften.

Kvalvinnare blev med Carin Johansson, Emelie Tiveljung och Jennie Forsvall med resultatet 2 348 poäng. Två och trea kom lag från BK Skrufscha följt av fyran Anna-Karin Thorin, Frida Bergkvist, Isabell Forsvall med 2 215 poäng. På sjätte plats kom Qvinns-trion Eva Jernberg, Linda Jelson och Malin Ragnarsson.

Dubbelt i topp

Team Mariestad blev bäst på herrsidan genom Mattias Tiveljung, Patrik Ahlstrand och Per Bergqvist. De fick 2 583, vilket var nio bättre än klubbkompisarna Juhani Ojala, Lars Pejstrup och Magnus Östlund.

Ytterligare sex lag kvalificerade sig för DM-finalen. Strax utanför på nionde plats kom Mariestadslaget Johan Bergqvist, Martin Forsell och Robin Asbjörnsen.

Från Västergötland kvalificerar sig fyra lag till SM i de båda klasserna.

Finalen spelas från scratch som Round Robin där alla lagen möter alla i matcher över två serier. Bonus utdelas med 30 poäng för vinst och 15 poäng vid oavgjort.

Mariestad har fina traditioner i DM-spelet och mycket talar för att det kan bli en fortsättning på det.

Efter att de sista kvalrundorna avgjorts kan man konstatera att det kom 51 herrlag och bara 10 damlag till start. På herrsidan var det 17 lag fler än 2012, medan det på damsidan betyder färre platser till 2015 års SM.

Av sex kvalificerade lag till DM-finalen tog BK Qvinns hand om hälften.

Kvalvinnare blev med Carin Johansson, Emelie Tiveljung och Jennie Forsvall med resultatet 2 348 poäng. Två och trea kom lag från BK Skrufscha följt av fyran Anna-Karin Thorin, Frida Bergkvist, Isabell Forsvall med 2 215 poäng. På sjätte plats kom Qvinns-trion Eva Jernberg, Linda Jelson och Malin Ragnarsson.

Dubbelt i topp

Team Mariestad blev bäst på herrsidan genom Mattias Tiveljung, Patrik Ahlstrand och Per Bergqvist. De fick 2 583, vilket var nio bättre än klubbkompisarna Juhani Ojala, Lars Pejstrup och Magnus Östlund.

Ytterligare sex lag kvalificerade sig för DM-finalen. Strax utanför på nionde plats kom Mariestadslaget Johan Bergqvist, Martin Forsell och Robin Asbjörnsen.

Från Västergötland kvalificerar sig fyra lag till SM i de båda klasserna.

Finalen spelas från scratch som Round Robin där alla lagen möter alla i matcher över två serier. Bonus utdelas med 30 poäng för vinst och 15 poäng vid oavgjort.