12 nov 2013 17:42

23 jan 2015 14:27

Sjukstuga i Bois inför kvällens match

Bois saknar tre spelare inför onsdagens match mot Vimmerby.
Filip Thörnqvist, hjärnskakning, Tony Söderman, revbensskadad och nu är också Mikael Alba sjuk.

MARIESTAD. Måste vara med från start för att ha chans att utmana onsdagskvällens motståndare.

– Vi vet att vi möter ett riktigt bra lag. Hästen är seriens tyngsta lag att möta, men jag tycker Vimmerby är det lag som har det snabbaste spelet. För oss är det viktigt att vara med direkt från start så att vi slipper jobba i underläge. Det tycker jag vi gjorde bra i helgen, säger Bois assisterande tränare Karl Helmersson.

Hittills har Bois varit förskonade från skador, men inför en av grundseriens tuffaste matcher saknas en spelare ur förstafemman och två ur andra. Filip Thörnqvist är inte aktuell för spel på flera veckor efter hjärnskakningen i söndags. Kedjekollegan ur andra formationen, Tony Söderman fick en ny smäll på sina redan skadade revben mot Skövde och i måndags blev också förstafemmans starke back, Mikael Alba sjuk.

– Förhoppningsvis piggnar Alba till i tid, säger Helmersson.

18-årige Calvin Smith spelade i helgens båda matcher och kommer finnas med mot Vimmerby. Likaså gäller ett år äldre Tim-Robin Johnsgård.

– Det är möjligt att vi lyfter någon mer från juniorlaget, säger Helmersson.

Formstark: Eddie Davidsson.

Busen: Pontus Olsson (34).

VIMMERBY. Som vann sitt hemmamöte mot Mariestad med 9–1 (!) jagar Vita Hästen i serieledningen. Inför onsdagens 18:e omgång leder östgötarna över smålänningarna med två poäng. Vimmerby kommer till Katrinhallen för att ta tre poäng. Nu återstår tioomgångar av grundserien och även om det inte är speciellt troligt att Vimmerby ska missa sin plats till allettan så är det nu, under sista tredjedelen som det gäller. Förra året krävdes det 48 poäng för att ta sig bland de fyra främsta, med sina 40 efter 17 matcher ser det som sagt stabilt ut för Vimmerby.

Formstark: Björn Jonasson.

Busen: Henrik Tång (48 min).

HÅLL ETT ÖGA PÅ. Lucas Larsson (Bois).

MARIESTAD. Måste vara med från start för att ha chans att utmana onsdagskvällens motståndare.

– Vi vet att vi möter ett riktigt bra lag. Hästen är seriens tyngsta lag att möta, men jag tycker Vimmerby är det lag som har det snabbaste spelet. För oss är det viktigt att vara med direkt från start så att vi slipper jobba i underläge. Det tycker jag vi gjorde bra i helgen, säger Bois assisterande tränare Karl Helmersson.

Hittills har Bois varit förskonade från skador, men inför en av grundseriens tuffaste matcher saknas en spelare ur förstafemman och två ur andra. Filip Thörnqvist är inte aktuell för spel på flera veckor efter hjärnskakningen i söndags. Kedjekollegan ur andra formationen, Tony Söderman fick en ny smäll på sina redan skadade revben mot Skövde och i måndags blev också förstafemmans starke back, Mikael Alba sjuk.

– Förhoppningsvis piggnar Alba till i tid, säger Helmersson.

18-årige Calvin Smith spelade i helgens båda matcher och kommer finnas med mot Vimmerby. Likaså gäller ett år äldre Tim-Robin Johnsgård.

– Det är möjligt att vi lyfter någon mer från juniorlaget, säger Helmersson.

Formstark: Eddie Davidsson.

Busen: Pontus Olsson (34).

VIMMERBY. Som vann sitt hemmamöte mot Mariestad med 9–1 (!) jagar Vita Hästen i serieledningen. Inför onsdagens 18:e omgång leder östgötarna över smålänningarna med två poäng. Vimmerby kommer till Katrinhallen för att ta tre poäng. Nu återstår tioomgångar av grundserien och även om det inte är speciellt troligt att Vimmerby ska missa sin plats till allettan så är det nu, under sista tredjedelen som det gäller. Förra året krävdes det 48 poäng för att ta sig bland de fyra främsta, med sina 40 efter 17 matcher ser det som sagt stabilt ut för Vimmerby.

Formstark: Björn Jonasson.

Busen: Henrik Tång (48 min).

HÅLL ETT ÖGA PÅ. Lucas Larsson (Bois).

  • Johanna Drath