09 nov 2013 15:25

23 jan 2015 14:27

Halna vände och vann

INNEBANDY: Division 2 Västergötland

Halna vann inte bara tredje perioden med 5–0, de såg till att vända och ta hem tre poäng mot Vänerborg i fredagskväll.

Underläge med 3–6 efter andra perioden pekade visserligen åt bortaseger, men det kan gå fort i innebandy. Det visste hemmalaget och växlade upp när det väl gällde.

Underläge med tre förändrades snabbt i den avgörande perioden. 46 sekunder in i sista perioden reducerade Dan Karlsson till 4–6, men inte förrän efter 13 minuter lossnade det på riktigt för Törebodalaget. Framspelad av Dan Karlsson kunde spelande tränare, Sonny Boberg både reducera (5–6) och kvittera (6–6), dryga fem minuter får slutet.

Närmar sig Skövde IBF

Tre minuter senare var samma duo framme igen, denna gången signerades målet av Karlsson, medan Boberg fick assisten. Vänersborg hade svårt att komma igenom hemmalagets försvar. 7–6 genom Karlsson/Boberg blev 8–6, 18.23 genom Henrik Ekman.

Fredagens trepoängare gjorde att Halna närmar sig Skövde IBF som ligger på andraplatsen med 15 poäng. Halna (5), Vänersborg( 4) och Sandared (3) har alla tolv poäng.

Mål, Halna: Dan Karlsson 3, Christoffer Alesjö 2, Sonny Boberg 2, Henrik Ekman.

Underläge med 3–6 efter andra perioden pekade visserligen åt bortaseger, men det kan gå fort i innebandy. Det visste hemmalaget och växlade upp när det väl gällde.

Underläge med tre förändrades snabbt i den avgörande perioden. 46 sekunder in i sista perioden reducerade Dan Karlsson till 4–6, men inte förrän efter 13 minuter lossnade det på riktigt för Törebodalaget. Framspelad av Dan Karlsson kunde spelande tränare, Sonny Boberg både reducera (5–6) och kvittera (6–6), dryga fem minuter får slutet.

Närmar sig Skövde IBF

Tre minuter senare var samma duo framme igen, denna gången signerades målet av Karlsson, medan Boberg fick assisten. Vänersborg hade svårt att komma igenom hemmalagets försvar. 7–6 genom Karlsson/Boberg blev 8–6, 18.23 genom Henrik Ekman.

Fredagens trepoängare gjorde att Halna närmar sig Skövde IBF som ligger på andraplatsen med 15 poäng. Halna (5), Vänersborg( 4) och Sandared (3) har alla tolv poäng.

Mål, Halna: Dan Karlsson 3, Christoffer Alesjö 2, Sonny Boberg 2, Henrik Ekman.

  • Johanna Drath