06 nov 2013 18:27

23 jan 2015 14:19

Bois jagade förgäves

Mariestad Bois jagade kvittering flera gånger men till slut rådde man inte på Vita Hästen som vann med 6-3.

Vita Hästen inledde visserligen serien lite oväntat med en del plumpmatcher, men nu har laget börjat visa den form som många förväntat av dem. Efter två snabba reduceringar i mitten (1–2 och 2–3) av andra perioden hade Bois visserligen chansen att utmana på riktigt, men ett snabbt ledningsmål i början av tredje gjorde det mycket svårare för Mariestad. Visserligen kom Bois igen ytterligare en gång i tredje genom Tony Södermans reducering 3–4, men närmare än så kom aldrig Mariestad den här gången i Himmelstalundshallen.

Hemmalaget vann med klara 6–3 och skotten 44–22, talar sitt egna språk.

Vita Hästen är seriefavorit och visar varför laget är tippat som nummer ett i grundserien.

Period 3

Slut: Vita Hästen vinner med 6-3.

17 min: 17.46 i tredje perioden tar Staffan Lundh time out, Andreas Ollikainen lämnar målet, men det hjälper inte Bois med sex ute spelare. I stället avgör Niklas Lihagen för sitt Vita Hästen genom 6–3 i öppet mål, 17.56.

15 min: Bois klarade box play, men 30 sekunder efter att Mariestad blev fulltaligt ökade Hästen på till 5–3. Fem minuter kvar och det ser svårt ut för Bois att hinna med kvittering och rädda poäng.

12 min: Med dryga åtta minuter kvar av matchen reducerar Tony Söderman 3–4, assisterad av Eddie Davidsson och Filip Törnqvist. En minut senare åker Bois på en tvåminutersutvisning, Andreas Danielsson på hakning. Nu gäller det för Bois att hålla i om det ska gå att få med sig poäng hem från Norrköping.

1 min: Medan Jonas Pontusson satt i utvisningsbåset i början av tredje perioden ökade Vita Hästen på till 4–2, 55 sekunder in i sista perioden.

Period 2

Periodpaus: Vita Hästen vinner skotten överlägset även i andra perioden, 13–8, men Bois har fått i gång spelet allt bättre framför mål i mittenperioden. Mycket tack vare två framgångsrika power play. Hemmalaget leder inte lika tryggt inför tredje perioden, men har ändå försprånget i hemmahallen.

14 min: Nu lossnar det för Bois i power play. 13.29 i spel fem mot fyra sätter Johan Frick 2–3 och det är match igen i Norrköping.

13 min: Bois reducerar. Så fick Mariestads spel i power play det att stämma. 11.15 in i andra perioden kunde Johan Frick hitta fram till Viktor Jörnevik som fick göra 1–3 i spel fem mot fyra. Nytt läge för Bois i numerärt överläge då Vita Hästens Peter Nylander drog på sig två minuter för slashing 12.47.

9 min: Tung start på mittenperioden för Mariestad. Efter 3–0-målet åker Bois på två utvisningar efter varandra. Mariestad klarar dock att hålla spelet i både tre mot fem och fyra mot fem. I stället får Bois sin chans i numerärt överläge i en knapp minut, men Hästen är starkt hemma i Himmelstalundshallen och Bois får inte till någon reducering i spel fem mot fyra.

3 min: Andra perioden hinner knappt börja innan Vita Hästen ökar på sin ledning till 3–0. 2.37 fick Gustaf Gardell hål på Bois-målvakten Ollikainen. Bois fortsätter i uppförsbacke med Marcus Green utvisad två minuter för slashing.

Period 1

Periodpaus: Första perioden i Norrköping slutar med lening 2–0 till Vita Hästen. Hemmalaget vann skotten i med 12–6.

12 min: Bois klarade pressen i spel fyra mot fem när Mikael Alba åkte ut två minuter 9.38, men efter 22 sekunder som fulltaligt ramlade ytterligare en puck in bakom Andreas Ollikainen i Bois-kassen. 2–0 till Hästen genom Niklas Ottosson efter 12 minuter i första perioden.

6 min: Bois har varit bra i spel i numerärt överläge under hösten och fick sin chans tidigt i första perioden, men det blev tvärt om. Vita Hästen inledde med 1–0 i spel fyra mot fem, tid 5.30 genom Eric Norin.

Inför

Mariestad gav Vita Hästen en del bekymmer senast lagen möttes. Då vann Bois i förlängning.

– Mariestad gjorde oss dåliga i den matchen. De har inte längre någon utpräglad förstafemma som förr i tiden, å andra sidan är det fler femmor som levererar. Det är verkligen en stark grupp i år, sade Hästens tränare Per Hållberg inför kvällens match.

I sista matchen före det en och en halv veckas långa uppehållet vann Hästen stort med 10–0 mot Skövde IK. Bois förlorade borta mot Västervik med 1–3, men de resultaten är inget som skrämmer Staffan Lundh inför kvällens drabbning i Himmelstalundshallen.

- Vi har en bra känsla i laget och går för seger. Vi kommer inte lägga oss på försvar utan försöka hålla spelet högt uppe i banan. Samtidigt måste vi ha bra vaksamhet i försvaret.

Vita Hästen inledde visserligen serien lite oväntat med en del plumpmatcher, men nu har laget börjat visa den form som många förväntat av dem. Efter två snabba reduceringar i mitten (1–2 och 2–3) av andra perioden hade Bois visserligen chansen att utmana på riktigt, men ett snabbt ledningsmål i början av tredje gjorde det mycket svårare för Mariestad. Visserligen kom Bois igen ytterligare en gång i tredje genom Tony Södermans reducering 3–4, men närmare än så kom aldrig Mariestad den här gången i Himmelstalundshallen.

Hemmalaget vann med klara 6–3 och skotten 44–22, talar sitt egna språk.

Vita Hästen är seriefavorit och visar varför laget är tippat som nummer ett i grundserien.

Period 3

Slut: Vita Hästen vinner med 6-3.

17 min: 17.46 i tredje perioden tar Staffan Lundh time out, Andreas Ollikainen lämnar målet, men det hjälper inte Bois med sex ute spelare. I stället avgör Niklas Lihagen för sitt Vita Hästen genom 6–3 i öppet mål, 17.56.

15 min: Bois klarade box play, men 30 sekunder efter att Mariestad blev fulltaligt ökade Hästen på till 5–3. Fem minuter kvar och det ser svårt ut för Bois att hinna med kvittering och rädda poäng.

12 min: Med dryga åtta minuter kvar av matchen reducerar Tony Söderman 3–4, assisterad av Eddie Davidsson och Filip Törnqvist. En minut senare åker Bois på en tvåminutersutvisning, Andreas Danielsson på hakning. Nu gäller det för Bois att hålla i om det ska gå att få med sig poäng hem från Norrköping.

1 min: Medan Jonas Pontusson satt i utvisningsbåset i början av tredje perioden ökade Vita Hästen på till 4–2, 55 sekunder in i sista perioden.

Period 2

Periodpaus: Vita Hästen vinner skotten överlägset även i andra perioden, 13–8, men Bois har fått i gång spelet allt bättre framför mål i mittenperioden. Mycket tack vare två framgångsrika power play. Hemmalaget leder inte lika tryggt inför tredje perioden, men har ändå försprånget i hemmahallen.

14 min: Nu lossnar det för Bois i power play. 13.29 i spel fem mot fyra sätter Johan Frick 2–3 och det är match igen i Norrköping.

13 min: Bois reducerar. Så fick Mariestads spel i power play det att stämma. 11.15 in i andra perioden kunde Johan Frick hitta fram till Viktor Jörnevik som fick göra 1–3 i spel fem mot fyra. Nytt läge för Bois i numerärt överläge då Vita Hästens Peter Nylander drog på sig två minuter för slashing 12.47.

9 min: Tung start på mittenperioden för Mariestad. Efter 3–0-målet åker Bois på två utvisningar efter varandra. Mariestad klarar dock att hålla spelet i både tre mot fem och fyra mot fem. I stället får Bois sin chans i numerärt överläge i en knapp minut, men Hästen är starkt hemma i Himmelstalundshallen och Bois får inte till någon reducering i spel fem mot fyra.

3 min: Andra perioden hinner knappt börja innan Vita Hästen ökar på sin ledning till 3–0. 2.37 fick Gustaf Gardell hål på Bois-målvakten Ollikainen. Bois fortsätter i uppförsbacke med Marcus Green utvisad två minuter för slashing.

Period 1

Periodpaus: Första perioden i Norrköping slutar med lening 2–0 till Vita Hästen. Hemmalaget vann skotten i med 12–6.

12 min: Bois klarade pressen i spel fyra mot fem när Mikael Alba åkte ut två minuter 9.38, men efter 22 sekunder som fulltaligt ramlade ytterligare en puck in bakom Andreas Ollikainen i Bois-kassen. 2–0 till Hästen genom Niklas Ottosson efter 12 minuter i första perioden.

6 min: Bois har varit bra i spel i numerärt överläge under hösten och fick sin chans tidigt i första perioden, men det blev tvärt om. Vita Hästen inledde med 1–0 i spel fyra mot fem, tid 5.30 genom Eric Norin.

Inför

Mariestad gav Vita Hästen en del bekymmer senast lagen möttes. Då vann Bois i förlängning.

– Mariestad gjorde oss dåliga i den matchen. De har inte längre någon utpräglad förstafemma som förr i tiden, å andra sidan är det fler femmor som levererar. Det är verkligen en stark grupp i år, sade Hästens tränare Per Hållberg inför kvällens match.

I sista matchen före det en och en halv veckas långa uppehållet vann Hästen stort med 10–0 mot Skövde IK. Bois förlorade borta mot Västervik med 1–3, men de resultaten är inget som skrämmer Staffan Lundh inför kvällens drabbning i Himmelstalundshallen.

- Vi har en bra känsla i laget och går för seger. Vi kommer inte lägga oss på försvar utan försöka hålla spelet högt uppe i banan. Samtidigt måste vi ha bra vaksamhet i försvaret.

  • Johanna Drath