15 maj 2018 10:19

15 maj 2018 10:19

18-åring fick yngre flicka att posera

TING: Dömd för utnyttjande av barn.

En 18-årig Skövdebo har i Skaraborgs tingsrätt dömts mot sitt nekande till skyddstillsyn med särskild föreskrift. Han fälls för utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande.

I september ska 18-åringen, som lider av kognitiva svårigheter, ha påverkat en elvaårig flicka att ha medverkat i sexuell posering. Flickan ska ha skickat nakenbilder på sig själv. Brotten ska ha skett på olika platser i Skaraborg, bland annat i Gullspångs kommun. 18-åringen skickade också bilder till flickan på ett manligt könsorgan och en naken manskropp.

Flickan, som ska ha berättat att hon var elva år, har aldrig träffat 18-åringen och de känner inte varandra. De fick kontakt på nätet och kommunicerade via sms, snapchat och facebook.

Förnekade brott

18-åringen har vidgått de faktiska omständigheter som åklagaren angett, men har hela tiden förnekat brott. Tingsrätten finner honom dock skyldig till både utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande.

Enligt tingsrättens dom är flickan berättigad ett skadestånd av mannen med 7 500 kronor, plus ränta.

Vid en annan händelse i december samma år ska 18-åringen ha ofredat en flicka vid en skola i norra Skaraborg genom att han kysste henne och kladdade utanpå hennes kläder. Målsägande, som hävdar att hon var rädd vid situationen, hade yrkat på ett skadestånd med 10 000 kronor, plus ränta, men tingsrätten ogillade yrkandet och friar 18-åringen från åtalet om sexuellt ofredande.

I september ska 18-åringen, som lider av kognitiva svårigheter, ha påverkat en elvaårig flicka att ha medverkat i sexuell posering. Flickan ska ha skickat nakenbilder på sig själv. Brotten ska ha skett på olika platser i Skaraborg, bland annat i Gullspångs kommun. 18-åringen skickade också bilder till flickan på ett manligt könsorgan och en naken manskropp.

Flickan, som ska ha berättat att hon var elva år, har aldrig träffat 18-åringen och de känner inte varandra. De fick kontakt på nätet och kommunicerade via sms, snapchat och facebook.

Förnekade brott

18-åringen har vidgått de faktiska omständigheter som åklagaren angett, men har hela tiden förnekat brott. Tingsrätten finner honom dock skyldig till både utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande.

Enligt tingsrättens dom är flickan berättigad ett skadestånd av mannen med 7 500 kronor, plus ränta.

Vid en annan händelse i december samma år ska 18-åringen ha ofredat en flicka vid en skola i norra Skaraborg genom att han kysste henne och kladdade utanpå hennes kläder. Målsägande, som hävdar att hon var rädd vid situationen, hade yrkat på ett skadestånd med 10 000 kronor, plus ränta, men tingsrätten ogillade yrkandet och friar 18-åringen från åtalet om sexuellt ofredande.