11 jan 2018 11:37

11 jan 2018 14:31

Berts bolag stämt på 22 miljoner

SKARABORG: "Onormalt slitage på anläggningen"

Bert Karlssons bolag Jokarjo AB stäms på cirka 22 miljoner kronor av en bostadsrättsförening för slitage på hyrda lägenheter och stugor som fungerat som flyktigboende.

Stämningen mot Jokarjo lämnades in till Skaraborgs tingsrätt i dagarna. Det är bostadsrättsföreningen Strandkusten som hyrde ut 49 lägenheter och sju stugor i Strömstad som nu kräver cirka 22 miljoner i skadestånd av bolaget. Anläggningen har använts som flyktingboende under ett par år.

Föreningen säger att det i hyresavtalet framgår att Jokarjo hade skyldighet att underhålla och att återlämna anläggningen i samma standard och skick som den var när verksamheten flyttade in.

Men bostadsrättsföreningen anser att anläggningen har utsatts för ett onormalt och omfattande slitage och kräver nu därför bolaget på den summa som man beräknat är nödvändig för att återställa lokalerna.

Stämningen mot Jokarjo lämnades in till Skaraborgs tingsrätt i dagarna. Det är bostadsrättsföreningen Strandkusten som hyrde ut 49 lägenheter och sju stugor i Strömstad som nu kräver cirka 22 miljoner i skadestånd av bolaget. Anläggningen har använts som flyktingboende under ett par år.

Föreningen säger att det i hyresavtalet framgår att Jokarjo hade skyldighet att underhålla och att återlämna anläggningen i samma standard och skick som den var när verksamheten flyttade in.

Men bostadsrättsföreningen anser att anläggningen har utsatts för ett onormalt och omfattande slitage och kräver nu därför bolaget på den summa som man beräknat är nödvändig för att återställa lokalerna.