28 jun 2017 11:39

28 jun 2017 13:58

Fängelse för huvudman i knarkliga

SKÖVDE: Huvudman i knarkliga sålde på nätet

(UPPDATERAD) Den 25-årige man som pekats ut som huvudman i en ny drogliga i Skövde, dömdes på onsdagen till 3,5 års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott, narkotikasmuggling, dopningsbrott och penningtvätt.

Mannen fälls för omfattande försäljning och handel med narkotika och läkemedel på nätet, bland annat med ecstasy och MDMA.

Enligt onsdagens dom i Skaraborgs tingsrätt har mannen i den omfattande härva som nystades upp efter ett polisingripande på nyårsnatten, gjort sig skyldig till grovt narkotikabrott, narkotikabrott i två fall, dopningsbrott, narkotikasmuggling, smuggling, brott mot lagen om handel med läkemedel och brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga varor som penningtvättsbrott.

Använde alias

Kammaråklagare Sofia Karlsson i rätten beskrivit hur mannen använde sig att ett alias på internet, för att kunna bedriva försäljning av droger som förpackades i mannens lägenhet. I utredningen kring knarkligans verksamhet har mer än över 200 försäljningar kunnat påvisas, men utredarna har inte lyckats spåra köparna.

Pengar från försäljningen togs emot bland annat via swish och fördes över till ett konto som ska ha tillhört mannens dåvarande flickvän, som även hon döms för sin inblandning i härvan (skyddstillsyn för narkotikabrott och penningtvätt).

Mannen, som konsekvent har nekat till grovt narkotikabrott och försäljningen på nätet, är tidigare dömd till fängelse i två år för inblandning i den stora narkotikaligan i Skövde, och var villkorligt frigiven under perioden då de nya brotten begicks. Den villkorligt medgivna friheten förklaras nu helt förverkad av tingsrätten i onsdagens dom.

Tre får fängelse

Ytterligare sex personer har varit åtalade för inblandning i den nya drogligan, bland annat för narkotikabrott, smuggling, övergrepp i rättssak och penningtvätt.

Tingsrätten fäller även fem av dessa varav tre personer, två 26-åringar och en 27-åring från Skövde, döms till fängelse i två, sex respektive tio månader.

En person i den åtalade ligan, ytterligare en 25-årig man bosatt i Skövde, frias helt från brottsmisstankar.

Mannen fälls för omfattande försäljning och handel med narkotika och läkemedel på nätet, bland annat med ecstasy och MDMA.

Enligt onsdagens dom i Skaraborgs tingsrätt har mannen i den omfattande härva som nystades upp efter ett polisingripande på nyårsnatten, gjort sig skyldig till grovt narkotikabrott, narkotikabrott i två fall, dopningsbrott, narkotikasmuggling, smuggling, brott mot lagen om handel med läkemedel och brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga varor som penningtvättsbrott.

Använde alias

Kammaråklagare Sofia Karlsson i rätten beskrivit hur mannen använde sig att ett alias på internet, för att kunna bedriva försäljning av droger som förpackades i mannens lägenhet. I utredningen kring knarkligans verksamhet har mer än över 200 försäljningar kunnat påvisas, men utredarna har inte lyckats spåra köparna.

Pengar från försäljningen togs emot bland annat via swish och fördes över till ett konto som ska ha tillhört mannens dåvarande flickvän, som även hon döms för sin inblandning i härvan (skyddstillsyn för narkotikabrott och penningtvätt).

Mannen, som konsekvent har nekat till grovt narkotikabrott och försäljningen på nätet, är tidigare dömd till fängelse i två år för inblandning i den stora narkotikaligan i Skövde, och var villkorligt frigiven under perioden då de nya brotten begicks. Den villkorligt medgivna friheten förklaras nu helt förverkad av tingsrätten i onsdagens dom.

Tre får fängelse

Ytterligare sex personer har varit åtalade för inblandning i den nya drogligan, bland annat för narkotikabrott, smuggling, övergrepp i rättssak och penningtvätt.

Tingsrätten fäller även fem av dessa varav tre personer, två 26-åringar och en 27-åring från Skövde, döms till fängelse i två, sex respektive tio månader.

En person i den åtalade ligan, ytterligare en 25-årig man bosatt i Skövde, frias helt från brottsmisstankar.