15 maj 2017 08:06

15 maj 2017 09:22

Kommunledningarna besökte batterifabrik

Skövde och Mariestad har gemensamt ansökt om att få hit Nothvolts stora batterifabrik.
Som ett led i det besökte kommunledningarna i helgen en annan batterifabrik.

Studiebesöket gjordes hos Sveriges enda battericellsfabrik, Saft, i Oskarshamn.

– Syftet var att få mer kunskap om vad som krävs inför en liknande etablering i Skaraborg. Vi vill vara så väl förberedda som möjligt inför vårt möte med Northvolts etableringsråd, säger Johan Abrahamsson kommunalråd Mariestad i ett pressmeddelande.

Vid besöket fick man ta del av fabrikens historia, produktion och battericellens uppbyggnad.

– Många av våra funderingar handlar om hur vi ska kunna skapa förutsättningar så att Nortvolt ska kunna ha tillgång till nödvändig kompetens. Därför rörde många frågor vilka olika nivåer på kunskap som en battericellsfabrik behöver, säger Katarina Jonsson, Skövde i samma pressmeddelande.

Studiebesöket gjordes hos Sveriges enda battericellsfabrik, Saft, i Oskarshamn.

– Syftet var att få mer kunskap om vad som krävs inför en liknande etablering i Skaraborg. Vi vill vara så väl förberedda som möjligt inför vårt möte med Northvolts etableringsråd, säger Johan Abrahamsson kommunalråd Mariestad i ett pressmeddelande.

Vid besöket fick man ta del av fabrikens historia, produktion och battericellens uppbyggnad.

– Många av våra funderingar handlar om hur vi ska kunna skapa förutsättningar så att Nortvolt ska kunna ha tillgång till nödvändig kompetens. Därför rörde många frågor vilka olika nivåer på kunskap som en battericellsfabrik behöver, säger Katarina Jonsson, Skövde i samma pressmeddelande.