10 maj 2017 16:09

10 maj 2017 16:09

Skräckupplevelse för äldre Lerdalapar

LERDALA

Ett äldre par i Lerdala fick natten till onsdagen vara med om en skräckupplevelse. Helt plötsligt small det till när altanfönstret krossades med en cementljusstake.

Skövde nyheter berättar att två maskerade män därefter försökte tränga sig in i huset och kräva 150 000 kronor eller nycklarna till parets bil. Den 73-årige mannen vägrade. Då gjorde en av inkräktarna några utfall med en matkniv, vilket orsakade skärsår på mannens ena finger.

73-åringen försökte under tumultet dra ner männens snusnäsdukar som de dolde sina ansikten med. Samtidigt ringde frun i huset till polisen som kom till platsen efter 20 minuter. Då var de båda angriparna redan försvunna.

Polisen har säkrat vissa spår på platsen.

Skövde nyheter berättar att två maskerade män därefter försökte tränga sig in i huset och kräva 150 000 kronor eller nycklarna till parets bil. Den 73-årige mannen vägrade. Då gjorde en av inkräktarna några utfall med en matkniv, vilket orsakade skärsår på mannens ena finger.

73-åringen försökte under tumultet dra ner männens snusnäsdukar som de dolde sina ansikten med. Samtidigt ringde frun i huset till polisen som kom till platsen efter 20 minuter. Då var de båda angriparna redan försvunna.

Polisen har säkrat vissa spår på platsen.