14 feb 2017 15:16

14 feb 2017 15:17

Ute på äventyr i kroppen

FLÄMSLÄTT: Glädje och gemenskap på Vinterskog

Människokroppen är temat på årets Vinterskogsläger på Flämslätt. Under tisdagen var det fokus på blodomloppet.

– Det är ett väldigt spännande tema i år, säger Annie Standar, Skövde, som är med på lägret för sjätte året.

Två vetenskapsmän har krympt sig med en krympstråle för att komma in och undersöka kroppen. Men de går snabbt vilse och det är där deltagarna på årets Vinterskogsläger kommer in bilden: De ska hjälpa vetenskapsmännen att komma ut igen. Äventyret började under måndagen när de gick in genom munnen och tog sig upp i hjärnan. Under tisdagen fick de ta en tur i blodomloppet i stället.

Det är 55:e året som Vinterskogslägret äger rum, det startade i Lerum men hålls sedan 30 år tillbaka på Flämslätt. 100 personer, varav 77 ungdomar, från Västsverige är med.

– Lägret är till för scouter och ungdomar med funktionsvariationer. Glädje och gemenskap är vårt motto. Vi vill att alla ska lära sig att umgås på lika villkor oavsett hur man ser ut, om man hör eller går dåligt. Att man ska träffa nya vänner, säger lägerchefen Tomas Granlund som varit med i alla år och berättar att Lions står bakom finansieringen och att scouterna står bakom genomförandet.

Ungdomarna är indelade i patruller, varje patrull består av sex personer, tre tjejer och tre killar, i varje patrull finns två personer med funktionsvariation. Patrullen håller ihop hela veckan. Det är ett nytt tema varje år, i år handlar det som sagt om människokroppen.

– Det ska vara ett äventyr, det tycker vi är det viktiga. Att man dramatiserar allt som händer för att det ska bli en jätterolig tillställning för alla.

Annie Standar, Skövde, är med på lägret för sjätte året.

– Jag trivs jättebra. Det bästa är att umgås med alla nya som kommer och alla man lärt känna tidigare. Det här är bästa lägret och det är ett spännande tema!

Elise Bister, Mariestad, är på lägret för andra året.

– Det är roligt, man hittar kompisar, många kom tillbaka i år igen, säger Elise Bister som tycker att maten de får är bra.

Scouten Einar Hellgren, Tollered, är med för tredje året.

– Det bästa är gemenskapen!

Två vetenskapsmän har krympt sig med en krympstråle för att komma in och undersöka kroppen. Men de går snabbt vilse och det är där deltagarna på årets Vinterskogsläger kommer in bilden: De ska hjälpa vetenskapsmännen att komma ut igen. Äventyret började under måndagen när de gick in genom munnen och tog sig upp i hjärnan. Under tisdagen fick de ta en tur i blodomloppet i stället.

Det är 55:e året som Vinterskogslägret äger rum, det startade i Lerum men hålls sedan 30 år tillbaka på Flämslätt. 100 personer, varav 77 ungdomar, från Västsverige är med.

– Lägret är till för scouter och ungdomar med funktionsvariationer. Glädje och gemenskap är vårt motto. Vi vill att alla ska lära sig att umgås på lika villkor oavsett hur man ser ut, om man hör eller går dåligt. Att man ska träffa nya vänner, säger lägerchefen Tomas Granlund som varit med i alla år och berättar att Lions står bakom finansieringen och att scouterna står bakom genomförandet.

Ungdomarna är indelade i patruller, varje patrull består av sex personer, tre tjejer och tre killar, i varje patrull finns två personer med funktionsvariation. Patrullen håller ihop hela veckan. Det är ett nytt tema varje år, i år handlar det som sagt om människokroppen.

– Det ska vara ett äventyr, det tycker vi är det viktiga. Att man dramatiserar allt som händer för att det ska bli en jätterolig tillställning för alla.

Annie Standar, Skövde, är med på lägret för sjätte året.

– Jag trivs jättebra. Det bästa är att umgås med alla nya som kommer och alla man lärt känna tidigare. Det här är bästa lägret och det är ett spännande tema!

Elise Bister, Mariestad, är på lägret för andra året.

– Det är roligt, man hittar kompisar, många kom tillbaka i år igen, säger Elise Bister som tycker att maten de får är bra.

Scouten Einar Hellgren, Tollered, är med för tredje året.

– Det bästa är gemenskapen!