Maten sätts i fokus

VARA: Satsning

Matmöten Skaraborg är en satsning som studieförbunden står bakom. Första eventet hålls i Vara konserthus och då kommer kändiskocken Alexandra Zazzi.

Studieförbunden i Skaraborg kommer, med stöd av regionens östra hälso- och sjukvårdsnämnd, att dra i gång ett utökat samarbete där maten i Skaraborg står i fokus. Ett upptaktsevent hålls söndagen den 22 januari i Vara konserthus. Inbjuden gäst är kändiskocken Alexandra Zazzi, Göteborg, som kommer att ge många matnyttiga tips och även laga mat på scenen. Hon är en stor förespråkare när det gäller att använda närproducerade produkter.

Bli medvetna

Syftet med denna folkbildningssatsning är att skaraborgarna ska bli mer medvetna om matens betydelse för hälsan och bli kunnigare på att tillaga mat av bra råvaror. I Skaraborg finns ett stort antal lokala livsmedelsproducenter och i samband med eventet i Vara arrangeras en lokal matmarknad med ett tiotal lokala livsmedelsproducenter. Studieförbunden finns också på plats för att informera. Matmöten Skaraborg pågår fram till sommaren 2018.

10 jan 2017 09:46

10 jan 2017 09:46