14 okt 2016 14:07

14 okt 2016 14:07

Osäker med insulinpenna

IVO

En patient i norra Skaraborg blev ordinerad att ta insulin, men upplevde att läkaren på vårdcentralen bara skickade hem patienten utan att få nödvändig information och undervisning.

Ärendet anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Utredningen visade att patienten hänvisades till en diabetessjuksköterska men uppmanades att hämta en insulinpenna och påbörja behandlingen i hemmet senare samma dag. Vårdcentralen har åtgärdat att något liknande inte ska ske.

Ärendet anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Utredningen visade att patienten hänvisades till en diabetessjuksköterska men uppmanades att hämta en insulinpenna och påbörja behandlingen i hemmet senare samma dag. Vårdcentralen har åtgärdat att något liknande inte ska ske.