16 aug 2016 17:21

16 aug 2016 17:21

Magsmärtor felbedömdes

IVO

En kvinna sökte hjälp för smärtor i vänster buk. Läkaren på vårdcentralen ställde diagnosen inflammerade tarmfickor och ordinerade antibiotika.

Smärtan gav sig inte utan patienten fick remiss till Skaraborgs sjukhus där kvinnans äggledare opererades. Något år senare fick hon ont igen och höger äggledare opererades. Kvinnan är besvärsfri men kan inte bli gravid på naturlig väg. Närhälsan har anmält den felaktiga diagnosen, enligt lex Maria, till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

Smärtan gav sig inte utan patienten fick remiss till Skaraborgs sjukhus där kvinnans äggledare opererades. Något år senare fick hon ont igen och höger äggledare opererades. Kvinnan är besvärsfri men kan inte bli gravid på naturlig väg. Närhälsan har anmält den felaktiga diagnosen, enligt lex Maria, till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.