16 jun 2016 12:43

16 jun 2016 12:43

Multiresistenta bakterier på djurklinik

SKARABORG

En hund provtogs positivt för multiresistenta bakterier på en djurklinik i norra Skaraborg. Länsveterinären kopplades in och larmade smittskyddsenheten samt miljökontoret.

Det var under behandlingen av ett svårläkt sår som upptäckten gjordes. Klinikens hygienplan begärdes in av länsveterinären som också tog kontakt med behandlande veterinär. Eftersom hundens husse hade många sår på kroppen är huvudspåret att smittan kommer därifrån. Smittskyddet i Örebro län har nu ansvaret för smittspårningen eftersom hunden hör hemma där. Det var inte nödvändigt, enligt smittskyddet, med några ytterligare åtgärder på kliniken.

Det var under behandlingen av ett svårläkt sår som upptäckten gjordes. Klinikens hygienplan begärdes in av länsveterinären som också tog kontakt med behandlande veterinär. Eftersom hundens husse hade många sår på kroppen är huvudspåret att smittan kommer därifrån. Smittskyddet i Örebro län har nu ansvaret för smittspårningen eftersom hunden hör hemma där. Det var inte nödvändigt, enligt smittskyddet, med några ytterligare åtgärder på kliniken.