25 apr 2016 11:27

25 apr 2016 11:27

Han blir ny chef för Göta kanal

SKARABORG: Tillträder i september

En efterträdare till Anders Donlau har utsetts till vd-posten i AB Göta kanalbolag. Roger Altsäter tillträder som direktör den 1 september.

Roger Altsäter är 48 år och arbetar sedan åtta år tillbaka som vd för ASM Foods i Mjölby.

– Vi är mycket glada för att vi kunnat rekrytera Roger Altsäter till VD-posten på AB Göta kanalbolag. Vi är i en spännande fas med renoveringen av kanalen men också med arbetet att, tillsammans med våra partners, fortsätta utveckla besöksnäringen längs kanalen, skriver styrelsen för kanalbolaget i ett pressmeddelande.

– Det är en spännande utmaning att fortsätta resan som Göta kanalbolag gör med det stora renoveringsprojektet och samtidigt vara med och utveckla Göta kanal som besöksmål för framtiden, säger Roger Altsäter.

Nuvarande vd, Anders Donlau, är anställd i bolaget året ut. Efter att han lämnat över vd-posten kommer han att bistå Roger Altsäter under en överlämningsperiod, samt fokusera på det stora renoveringsprojektet som går under namnet Göta kanal 2.0.

Roger Altsäter är 48 år och arbetar sedan åtta år tillbaka som vd för ASM Foods i Mjölby.

– Vi är mycket glada för att vi kunnat rekrytera Roger Altsäter till VD-posten på AB Göta kanalbolag. Vi är i en spännande fas med renoveringen av kanalen men också med arbetet att, tillsammans med våra partners, fortsätta utveckla besöksnäringen längs kanalen, skriver styrelsen för kanalbolaget i ett pressmeddelande.

– Det är en spännande utmaning att fortsätta resan som Göta kanalbolag gör med det stora renoveringsprojektet och samtidigt vara med och utveckla Göta kanal som besöksmål för framtiden, säger Roger Altsäter.

Nuvarande vd, Anders Donlau, är anställd i bolaget året ut. Efter att han lämnat över vd-posten kommer han att bistå Roger Altsäter under en överlämningsperiod, samt fokusera på det stora renoveringsprojektet som går under namnet Göta kanal 2.0.