05 apr 2016 06:00

05 apr 2016 06:00

Skas arbete redovisas på mässa

SKARABORG: Utvecklingsarbete får internationell uppmärksamhet

Skaraborgs sjukhus utvecklingsarbete får utrymme vid en av världens största konferenser för sjukvård och patientsäkerhet.

Konferensen heter ”International forum on quality and safety in healtcare” och arrangeras för 21:a gången. Förra året lockade den 3 000 representanter från 83 länder till London. Nästa vecka (12-15 april) arrangeras årets upplaga i Göteborg. Flera av Skas medarbetare kommer att delta.

Närvård

Kvalitetschef Svante Lifvergren kommer att berätta om konceptet Närvård Skaraborg, chefsjuksköterskan Susanne Gustavsson och chefläkare Marga Brisman medverkar med var sin poster om Skas riskanalysmodell respektive patientsäkerhetsarbete. Dessutom kommer deltagarna få veta mer om Skas kol-skola, som även finns på nätet. Det innebär att patienter med diagnosen kan sköta mycket av vården hemma.

– Det är jätteroligt att få visa upp vad vi håller på med. Det stärker vårt varumärke, inte minst när vi ska rekrytera personal. Samtidigt är det ett utmärkt sätt att bilda nätverk, säger Svante Lifvergren.

De olika vårdgivarna får anmäla till arrangören det de vill ha med under konferensen.

Sedan bedöms förslagen och tilldelas utrymme.

Konferensen heter ”International forum on quality and safety in healtcare” och arrangeras för 21:a gången. Förra året lockade den 3 000 representanter från 83 länder till London. Nästa vecka (12-15 april) arrangeras årets upplaga i Göteborg. Flera av Skas medarbetare kommer att delta.

Närvård

Kvalitetschef Svante Lifvergren kommer att berätta om konceptet Närvård Skaraborg, chefsjuksköterskan Susanne Gustavsson och chefläkare Marga Brisman medverkar med var sin poster om Skas riskanalysmodell respektive patientsäkerhetsarbete. Dessutom kommer deltagarna få veta mer om Skas kol-skola, som även finns på nätet. Det innebär att patienter med diagnosen kan sköta mycket av vården hemma.

– Det är jätteroligt att få visa upp vad vi håller på med. Det stärker vårt varumärke, inte minst när vi ska rekrytera personal. Samtidigt är det ett utmärkt sätt att bilda nätverk, säger Svante Lifvergren.

De olika vårdgivarna får anmäla till arrangören det de vill ha med under konferensen.

Sedan bedöms förslagen och tilldelas utrymme.