13 jan 2016 12:28

13 jan 2016 12:28

Besked i dag: Kanal-vd avgår

SKARABORG

Efter åtta år som VD på Göta kanalbolaget har Anders Donlau meddelat styrelsen att han önskar avgå. Han blir dock kvar året ut.

– Vi beklagar att Anders nu vill sluta i bolaget men har samtidigt full förståelse för hans beslut. Han har arbetat mycket hårt och målmedvetet med bolagets bästa för ögonen under åtta år, säger Elisabeth Nilsson, styrelseordförande i AB Göta kanalbolag i ett pressmeddelande.

Hon anser att bolaget under Donlaus ledning har fått en affärsmässig och marknadsorienterad verksamhet samtidigt som stort fokus har lagts på det kulturhistoriska bevarandeuppdraget.

– Det är hans förtjänst att kanalen nu renoveras och att framtida drift säkras.

Donlau själv säger att han med stolthet lämnar den historiska stafettpinnen vidare.

– Att vara vd för kanalbolaget är ett av de roligaste jobb man kan ha, samtidigt är det ett mycket arbetsamt jobb och jag vill därför varva ner och få mer tid till annat som ligger mig nära, säger han i pressmeddelandet.

– Jag har erbjudit och avtalat med styrelsen att vara kvar under hela 2016 för att säkra en bra överlämning till min efterträdare och för att fullfölja starten av det stora renoveringsprojektet Göta kanal 2.0, som är det största projekt som beslutats i kanalens historia.

Rekryteringsarbetet av ny vd har inletts. Målet är att efterträdaren ska tillträda under andra halvåret 2016.

– Vi beklagar att Anders nu vill sluta i bolaget men har samtidigt full förståelse för hans beslut. Han har arbetat mycket hårt och målmedvetet med bolagets bästa för ögonen under åtta år, säger Elisabeth Nilsson, styrelseordförande i AB Göta kanalbolag i ett pressmeddelande.

Hon anser att bolaget under Donlaus ledning har fått en affärsmässig och marknadsorienterad verksamhet samtidigt som stort fokus har lagts på det kulturhistoriska bevarandeuppdraget.

– Det är hans förtjänst att kanalen nu renoveras och att framtida drift säkras.

Donlau själv säger att han med stolthet lämnar den historiska stafettpinnen vidare.

– Att vara vd för kanalbolaget är ett av de roligaste jobb man kan ha, samtidigt är det ett mycket arbetsamt jobb och jag vill därför varva ner och få mer tid till annat som ligger mig nära, säger han i pressmeddelandet.

– Jag har erbjudit och avtalat med styrelsen att vara kvar under hela 2016 för att säkra en bra överlämning till min efterträdare och för att fullfölja starten av det stora renoveringsprojektet Göta kanal 2.0, som är det största projekt som beslutats i kanalens historia.

Rekryteringsarbetet av ny vd har inletts. Målet är att efterträdaren ska tillträda under andra halvåret 2016.

  • Jenny Allvin