10 dec 2015 14:40

10 dec 2015 14:55

Spik till fel ben plockades fram

IVO

När en kvinna opererat knäet på Skaraborgs sjukhus drabbades hon av smärtor, som delvis berodde på dålig blodcirkulation.

Hon hade påtalat det innan ingreppet, men det gjordes ingen kontroll. Hon fick remiss till ortopeden vid Sahlgrenska och under en pågående steloperation upptäcktes att spiken som skulle användas var avsedd för höger ben medan operationen skedde i det vänstra.

Ärendet anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, som ger både Skas och Sahlgrenska kritik.

Hon hade påtalat det innan ingreppet, men det gjordes ingen kontroll. Hon fick remiss till ortopeden vid Sahlgrenska och under en pågående steloperation upptäcktes att spiken som skulle användas var avsedd för höger ben medan operationen skedde i det vänstra.

Ärendet anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, som ger både Skas och Sahlgrenska kritik.