27 nov 2015 14:29

27 nov 2015 14:29

Vill ha donatorer

SKARABORG: Brist på bröstmjölk

Skaraborgs sjukhus har ont om bröstmjölk vill ha fler donatorer.

Neonatalavdelningen, där nyfödda barn som är sjuka samt för tidigt födda barn vårdas, har bröstmjölk men behöver fylla på lagren. Därför vill avdelningen komma i kontakt med donatorer.

– Mjölken är inte hållbar i mer än sex månader. Vi måste därför hela tiden ligga steget före och ha mjölk för framtiden. Alla barn som behöver bröstmjölk får det i nuläget, säger Sofia Lans, enhetschef vid neonatalavdelningen i ett pressmeddelande.

De som nyligen fått barn och har överskott på bröstmjölk är aktuella, om kraven uppfylls. Bland annat ska givaren ska vara fullt frisk, inte äta någon medicin, inta ha fått blod samt ha en bebis som är yngre än tre månader.

Neonatalavdelningen, där nyfödda barn som är sjuka samt för tidigt födda barn vårdas, har bröstmjölk men behöver fylla på lagren. Därför vill avdelningen komma i kontakt med donatorer.

– Mjölken är inte hållbar i mer än sex månader. Vi måste därför hela tiden ligga steget före och ha mjölk för framtiden. Alla barn som behöver bröstmjölk får det i nuläget, säger Sofia Lans, enhetschef vid neonatalavdelningen i ett pressmeddelande.

De som nyligen fått barn och har överskott på bröstmjölk är aktuella, om kraven uppfylls. Bland annat ska givaren ska vara fullt frisk, inte äta någon medicin, inta ha fått blod samt ha en bebis som är yngre än tre månader.