18 nov 2015 09:51

18 nov 2015 09:51

Värdefull gåva till ögonklinik

SYNSKADADE

Föreningen Synskadades vänner Skaraborg har skänkt 620 000 kronor till ögonkliniken på Skaraborgs sjukhus.

Pengarna har använts till att köpa in en apparat för ögonundersökningar, där näthinnans olika lager studeras. Utrustningen (optical coherence tomography) kommer främst att användas för patienter med grön starr eller som fått förändringar i gula fläcken.

– Detta kommer att få stor betydelse för oss, säger överläkaren Marcelo Ayala i ett pressmeddelande.

Pengarna har använts till att köpa in en apparat för ögonundersökningar, där näthinnans olika lager studeras. Utrustningen (optical coherence tomography) kommer främst att användas för patienter med grön starr eller som fått förändringar i gula fläcken.

– Detta kommer att få stor betydelse för oss, säger överläkaren Marcelo Ayala i ett pressmeddelande.