16 nov 2015 17:16

16 nov 2015 17:17

Skas-läkare fick fint pris

BENSKÖRHET

Kristian Axelsson, Skaraborgs sjukhus, fick under helgen Svenska osteoporossällskapets pris (20 000 kronor) för främsta kliniska insats under 2015. Kristian prisades för sitt jobb med frakturkedjan Skaraborg, där patienter med benskörhet får bättre behandling och uppföljning genom ett samarbete mellan kliniker på Skas samt primärvården.

– Benskörhet orsakar mycket lidande och kostar samhället 4,6 miljarder kronor per år, säger Axelsson i ett pressmeddelande.

Kristian Axelsson, Skaraborgs sjukhus, fick under helgen Svenska osteoporossällskapets pris (20 000 kronor) för främsta kliniska insats under 2015. Kristian prisades för sitt jobb med frakturkedjan Skaraborg, där patienter med benskörhet får bättre behandling och uppföljning genom ett samarbete mellan kliniker på Skas samt primärvården.

– Benskörhet orsakar mycket lidande och kostar samhället 4,6 miljarder kronor per år, säger Axelsson i ett pressmeddelande.