10 feb 2015 11:55

10 feb 2015 12:00

Regionstöd till forskning

Regionen satsar 6,2 miljoner kronor under tre år på projektet Bioventurehub, som ska fungera som en plantskola för forskningsföretag inom läkemedel och medicinteknik. Bland annat kommer Astra Zeneca öppna upp sina laboratorier för mindre företag. Satsningen ska på sikt ge fler jobb och skapa forskning.

– Vi bedömer att satsningen kan få avgörande betydelse för forskningen, säger regionrådet Birgitta Losman (MP) i ett pressmeddelande.

Regionen satsar 6,2 miljoner kronor under tre år på projektet Bioventurehub, som ska fungera som en plantskola för forskningsföretag inom läkemedel och medicinteknik. Bland annat kommer Astra Zeneca öppna upp sina laboratorier för mindre företag. Satsningen ska på sikt ge fler jobb och skapa forskning.

– Vi bedömer att satsningen kan få avgörande betydelse för forskningen, säger regionrådet Birgitta Losman (MP) i ett pressmeddelande.