10 feb 2015 18:58

10 feb 2015 18:58

Narkosmaskin slutade fungera

Under en operation på Skaraborgs sjukhus i Skövde slutade narkosapparaten fungera.

Skärmen blev helt svart men inget felmeddelande syntes. Apparaten kontrollerades och det visade sig att ventilatorn stannat, men patienten kunde ventileras för hand. Patienten sjönk aldrig i syremättnad och det blev inga skador.

Ärendet anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, men ärendet avslutades då tillbudet rapporterats och bristen åtgärdats.

Skärmen blev helt svart men inget felmeddelande syntes. Apparaten kontrollerades och det visade sig att ventilatorn stannat, men patienten kunde ventileras för hand. Patienten sjönk aldrig i syremättnad och det blev inga skador.

Ärendet anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, men ärendet avslutades då tillbudet rapporterats och bristen åtgärdats.