13 jan 2015 15:03

23 jan 2015 14:46

Älgaråsbo ny vd för Länsförsäkringar

Jonas Rosman, 51, från Älgarås blir ny vd för Länsförsäkringar Skaraborg.
– Det känns roligt och stimulerande att ta över vd-rollen, säger Rosman.

Helt nya marker är det dock inte tal om för 51-åringen. Sedan 2009 har Jonas Rosman varit styrelseledamot i Länsförsäkringar Skaraborg, året efter tog han över ordförandeklubban efter Mariestadsbon Hans Jonsson. Rosman sitter också i styrelsen för Länsförsäkringar AB på riksnivå.

Sedan drygt två år tillbaka är Jonas Rosman vd för Hushållshållningssällskapet Skaraborg med säte i Skara. Innan dess arbetade han i 26 år inom LRF Konsult i olika befattningar, senast som chefsekonom.

– Jag började min bana inom LRF Konsult som rådgivare på kontoret i Töreboda. Under några år var jag regionchef för Västra Götaland och Värmland, efter det jobbade jag i Stockholm några år innan jag började på Hushållningssällskapet.

Hushållare

Han kommer att jobba kvar på Hushållningssällskapet fram till sommaren för att börja sitt nya arbete i augusti. Officiellt tillträder han som vd för Länsförsäkringar Skaraborg den 1 oktober.

– Jag kommer att gå parallellt med Carl Henrik Ohlsson ett par månader. Det blir lite inskolning för att komma in i rutinerna, säger Jonas Rosman.

– Åren som styrelseledamot och ordförande har gett mig bra kunskaper om företaget. Jag är stolt över att ha fått uppdraget att leda bolaget in i framtiden, säger Jonas Rosman.

– Jonas är känd både lokalt här i Skaraborg och inom länförsäkringsgruppen. Han har en gedigen bakgrund för den här rollen både vad gäller kompetens och ledarerfarenhet, säger Per-Anders Gustafsson, tillförordnad styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Carl Henrik Ohlsson har varit vd för bolaget i 18 år. Efter att han går i pension i höst kommer han bland annat att ägna sig åt diverse styrelseuppdrag.

Helt nya marker är det dock inte tal om för 51-åringen. Sedan 2009 har Jonas Rosman varit styrelseledamot i Länsförsäkringar Skaraborg, året efter tog han över ordförandeklubban efter Mariestadsbon Hans Jonsson. Rosman sitter också i styrelsen för Länsförsäkringar AB på riksnivå.

Sedan drygt två år tillbaka är Jonas Rosman vd för Hushållshållningssällskapet Skaraborg med säte i Skara. Innan dess arbetade han i 26 år inom LRF Konsult i olika befattningar, senast som chefsekonom.

– Jag började min bana inom LRF Konsult som rådgivare på kontoret i Töreboda. Under några år var jag regionchef för Västra Götaland och Värmland, efter det jobbade jag i Stockholm några år innan jag började på Hushållningssällskapet.

Hushållare

Han kommer att jobba kvar på Hushållningssällskapet fram till sommaren för att börja sitt nya arbete i augusti. Officiellt tillträder han som vd för Länsförsäkringar Skaraborg den 1 oktober.

– Jag kommer att gå parallellt med Carl Henrik Ohlsson ett par månader. Det blir lite inskolning för att komma in i rutinerna, säger Jonas Rosman.

– Åren som styrelseledamot och ordförande har gett mig bra kunskaper om företaget. Jag är stolt över att ha fått uppdraget att leda bolaget in i framtiden, säger Jonas Rosman.

– Jonas är känd både lokalt här i Skaraborg och inom länförsäkringsgruppen. Han har en gedigen bakgrund för den här rollen både vad gäller kompetens och ledarerfarenhet, säger Per-Anders Gustafsson, tillförordnad styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Carl Henrik Ohlsson har varit vd för bolaget i 18 år. Efter att han går i pension i höst kommer han bland annat att ägna sig åt diverse styrelseuppdrag.