19 dec 2014 19:30

23 jan 2015 13:57

Skaraborg fick en del av regionens utvecklingspengar

Regionutvecklingsnämnden tog beslut om totalt 54,7 miljoner kronor till olika projekt och satsningar.

En del av pengarna hamnade i Skaraborg.

Skaraborgs kommunalförbund fick 800 000 kronor för ett projekt som ska arbeta med kompetensförsörjning genom effektiva metoder i branschråd.

SLU i Skara får medfinansiering med 3,3 miljoner kronor under två år till fyra framtidsprojekt. Syftet är att utveckla ett nationellt centrum i Skara för gröna näringar. SLU får även tre miljoner för utveckling av biogassystem.

Forsviks maritima kunskapscentrum & besöksmål får 5,9 miljoner kronor under två år, för att skapa ett besöksmål av världsklass genom att kombinera maritim miljö med bruksmiljö. I ett kunskapscentrum ska det skapas en långvarig maritim och laborativ verksamhet, tillsammans med Göteborgs universitet, Folkuniversitetet, Tibro training center och Högskolan i Skövde.

Skara pastorat för tre miljoner för arkeologiskt skydd med överbyggnad i Varnhem. Stiftelsen kring Södra Råda gamla kyrkplats får 800 000 kronor för sitt arbete att utveckla platsen.

En del av pengarna hamnade i Skaraborg.

Skaraborgs kommunalförbund fick 800 000 kronor för ett projekt som ska arbeta med kompetensförsörjning genom effektiva metoder i branschråd.

SLU i Skara får medfinansiering med 3,3 miljoner kronor under två år till fyra framtidsprojekt. Syftet är att utveckla ett nationellt centrum i Skara för gröna näringar. SLU får även tre miljoner för utveckling av biogassystem.

Forsviks maritima kunskapscentrum & besöksmål får 5,9 miljoner kronor under två år, för att skapa ett besöksmål av världsklass genom att kombinera maritim miljö med bruksmiljö. I ett kunskapscentrum ska det skapas en långvarig maritim och laborativ verksamhet, tillsammans med Göteborgs universitet, Folkuniversitetet, Tibro training center och Högskolan i Skövde.

Skara pastorat för tre miljoner för arkeologiskt skydd med överbyggnad i Varnhem. Stiftelsen kring Södra Råda gamla kyrkplats får 800 000 kronor för sitt arbete att utveckla platsen.