15 dec 2014 17:09

23 jan 2015 13:57

Ingen knäskadekritik mot Skas

En patient från Hjo anmälde en vårdcentral i Hjo samt Skaraborg sjukhus för en fördröjd operation av en knäskada, men Inspektionen för vård och omsorg avslutade ärendet utan att rikta kritik.

Patienten blev ordinerad smärtstillande medel och sjukgymnastik på vårdcentralen. En ortoped på Skas misstänkte en meniskskada. Patienten nekades en magnetröntgenundersökning, kontaktade en privat klinik och fick diagnosen trasig menisk, avslitet främre korsband samt broskskada.

Patienten blev ordinerad smärtstillande medel och sjukgymnastik på vårdcentralen. En ortoped på Skas misstänkte en meniskskada. Patienten nekades en magnetröntgenundersökning, kontaktade en privat klinik och fick diagnosen trasig menisk, avslitet främre korsband samt broskskada.