10 dec 2014 16:05

23 jan 2015 14:22

Ingen vargjakt under vintern

Det blir ingen licensjakt efter varg i Västra Götaland i vinter.

Enligt länsstyrelsens bedömning fanns det bara en observation av en hona med ungar förra vintern. Den sågs i Tiveden, som Västra Götaland delar med Örebro län, och 0,5 föryngringar var inte tillräckligt för att ta beslut om jakt.

I stället kommer vinters jakt att ske i vargens kärnområde, i Värmlands, Dalarnas och Örebro län, där över 80 procent av Sveriges vargstam finns.

Enligt länsstyrelsens bedömning fanns det bara en observation av en hona med ungar förra vintern. Den sågs i Tiveden, som Västra Götaland delar med Örebro län, och 0,5 föryngringar var inte tillräckligt för att ta beslut om jakt.

I stället kommer vinters jakt att ske i vargens kärnområde, i Värmlands, Dalarnas och Örebro län, där över 80 procent av Sveriges vargstam finns.