09 dec 2014 19:30

23 jan 2015 13:57

Regionen får sin första vätgasstation

Under nästa år kommer Västra Götalands första tankstation för vätgas att byggas i Göteborg.

Regionen är med och medfinansierar projektet. Vätgas är ett fossilfritt fordonsbränsle och ett bränslecellsfordon drivs av el. Det enda utsläppet är det vatten som uppstår vid den kemiska reaktionen i bränslecellen.

– Vätgas är en del i regionens arbete med hållbara transporter, säger regionrådet Birgitta Losman (MP) i ett pressmeddelande.

Regionen är med och medfinansierar projektet. Vätgas är ett fossilfritt fordonsbränsle och ett bränslecellsfordon drivs av el. Det enda utsläppet är det vatten som uppstår vid den kemiska reaktionen i bränslecellen.

– Vätgas är en del i regionens arbete med hållbara transporter, säger regionrådet Birgitta Losman (MP) i ett pressmeddelande.