24 okt 2014 19:32

23 jan 2015 14:21

Man åtalad för barnsexbrott

En 75-årig man från en ort i norra Skaraborg har åtalats misstänkt för sexuella övergrepp mot tre barn i samband med tävlingar på Grevby Motorstadion.

Händelsen på Grevby inträffade den 2 augusti i år i samband med kvaltävlingar till junior-SM i speedway. Mannen greps och anhölls dagen efter övergreppen men släpptes två dagar senare på fri fot då åklagaren inte ansåg att det fanns skäl för häktning.

Flera åskådare blev vittne till hur 75-åringen närmade sig de tre barnen, samtliga pojkar under tio år, på motorstadion. Enligt kammaråklagare Karin Lundström-Krons stämningsansökan finns det skriftlig bevisning i form av såväl bilder som videofilm på övergreppen som styrker misstankarna mot mannen.

Händelsen på Grevby inträffade den 2 augusti i år i samband med kvaltävlingar till junior-SM i speedway. Mannen greps och anhölls dagen efter övergreppen men släpptes två dagar senare på fri fot då åklagaren inte ansåg att det fanns skäl för häktning.

Flera åskådare blev vittne till hur 75-åringen närmade sig de tre barnen, samtliga pojkar under tio år, på motorstadion. Enligt kammaråklagare Karin Lundström-Krons stämningsansökan finns det skriftlig bevisning i form av såväl bilder som videofilm på övergreppen som styrker misstankarna mot mannen.

  • Thomas Hagström