23 apr 2014 16:31

23 jan 2015 14:35

Avtal om USA-samarbete

Skaraborgs kommunalförbund har skrivit ett avtal med Rockford i USA om partnerskap.
– Bland annat ska vi knyta industriella kontakter, säger ordföranden Katarina Jonsson (M).

Tidigare i vintras skrev Katarina Jonsson (M) och vice ordföranden Kjell Hedvall (S), Lidköping, på avtalet med bland annat Rockford, som ligger i delstaten Illinois och som grundades av svenska invandrare. I tisdags skrevs kontraktet under av bland annat Rockfords borgmästare Larry Morrissey. Parterna tackade varandra via en internetuppkoppling.

Lidköping har haft ett avtal med Rockford sedan 2006, vilket bland annat resulterat i industriella kontrakt. Det har även inletts ett system med utbytesstudenter. Nu utökas samarbetet och samtliga kommuner i Skaraborg finns med. Dessutom är fler områden kring Rockford med.

– Vi måste bli bättre på att bygga relationer med andra, även internationellt. Vi har varit dåliga på det tidigare men måste börja tänka lite bredare.

Linnea Bengtsson från Lidköping är den sammanhållande länken. Hon har kontor i både Lidköping och USA och har den senaste tiden besökt samtliga näringslivschefer i Skaraborg.

Tidigare i vintras skrev Katarina Jonsson (M) och vice ordföranden Kjell Hedvall (S), Lidköping, på avtalet med bland annat Rockford, som ligger i delstaten Illinois och som grundades av svenska invandrare. I tisdags skrevs kontraktet under av bland annat Rockfords borgmästare Larry Morrissey. Parterna tackade varandra via en internetuppkoppling.

Lidköping har haft ett avtal med Rockford sedan 2006, vilket bland annat resulterat i industriella kontrakt. Det har även inletts ett system med utbytesstudenter. Nu utökas samarbetet och samtliga kommuner i Skaraborg finns med. Dessutom är fler områden kring Rockford med.

– Vi måste bli bättre på att bygga relationer med andra, även internationellt. Vi har varit dåliga på det tidigare men måste börja tänka lite bredare.

Linnea Bengtsson från Lidköping är den sammanhållande länken. Hon har kontor i både Lidköping och USA och har den senaste tiden besökt samtliga näringslivschefer i Skaraborg.

  • Alf Ehn