05 mar 2014 17:41

23 jan 2015 14:32

Skaraborgs sjukhus får ny direktör

Lars Johansson blir ny sjukhusdirektör för Skaraborgs sjukhus.
– Det ska bli mycket spännande att få leda sjukhusets fortsatta utveckling, säger Lars Johansson.

58-årige Lars Johansson tillträder tjänsten som sjukhusdirektör senast den 1 augusti i år. Han kommer närmast från tjänsten som direktör för den offentliga primärvården i Landstinget i Jönköpings län och har tidigare varit chef i både kommuner och landsting.

– Kompetensförsörjningen är något av det viktigaste vi har att arbeta med. Därför känns det extra spännande med Skaraborgs Sjukhus, som just etablerat sig som utbildningspunkt för läkare. Det ska bli otroligt intressant att få vara med om den fortsatta utvecklingen inom det området. Dessutom är Skaraborgs Sjukhus känt för sina satsningar på forskning och utveckling, vilket också känns spännande, säger Johansson om det nya uppdraget i ett pressmeddelande.

– Lars är en stark och utvecklingsinriktad ledare, som kommer att bidra till en fortsatt positiv utveckling för sjukhuset, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin i samma pressmeddelande.

58-årige Lars Johansson tillträder tjänsten som sjukhusdirektör senast den 1 augusti i år. Han kommer närmast från tjänsten som direktör för den offentliga primärvården i Landstinget i Jönköpings län och har tidigare varit chef i både kommuner och landsting.

– Kompetensförsörjningen är något av det viktigaste vi har att arbeta med. Därför känns det extra spännande med Skaraborgs Sjukhus, som just etablerat sig som utbildningspunkt för läkare. Det ska bli otroligt intressant att få vara med om den fortsatta utvecklingen inom det området. Dessutom är Skaraborgs Sjukhus känt för sina satsningar på forskning och utveckling, vilket också känns spännande, säger Johansson om det nya uppdraget i ett pressmeddelande.

– Lars är en stark och utvecklingsinriktad ledare, som kommer att bidra till en fortsatt positiv utveckling för sjukhuset, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin i samma pressmeddelande.