05 sep 2018 14:00

05 sep 2018 14:00

Artistkollegor letar julinspiration i Rom

JULTURNÉ: Elisa Lindström en av fyra på Christmas night

Törebodastjärnan Elisa Lindström lever i en julbubbla med både album och julturné på gång. Just nu samlar hon inspiration i Rom tillsammans med turnékollegorna Magnus Carlsson, Tommy Nilsson och Sofia Källgren.

Julturnén Christmas night, med Magnus Carlsson i spetsen, gör sitt femte år. Elisa Lindström är för första gången med på turnén som kommer att besöka 23 svenska städer. Den 30 november kommer de till Skövde. MT pratar med Elisa via telefon från Rom.

– Vi kommer att blanda in lite italiensk musik i turnén, men framför allt tar vi med oss passionen och kärleken härifrån, och mystiken kring jul. Vi ska försöka förmedla den kärleken och värmen i hela föreställningen, oavsett om vi gör svenska julsånger eller italienska, säger Elisa.

– Jag tror att det blir en bred föreställning med både stillsamhet och ljus, men också mycket show.

Under veckan har artisterna spånat idéer, kommit med låtförslag och lärt känna varandra.

– För mig passar det väldigt bra med Italien eftersom min favoritjulsång är luciasången på italienska. Det var en av de första låtarna jag lärde mig. Jag kunde sjunga på italienska innan jag kunde prata på svenska.

Att hitta julkänslan i september har inte varit något problem för Elisa som har arbetat hela sommaren med sin kommande julskiva.

– När man dessutom kommer iväg till en stad som Rom som har så mycket historia, kultur och religion så går man lätt in i julbubblan. Jag har besökt många kyrkor och där hittar jag alltid julstämning.

Album och folkrace

Den kommande julskivan är ett samarbete med riksspelmannen Mats Wester, känd från Nordman, samt Py Bäckman.

– Vi har skrivit en del nya sånger, men även gett nytt liv till gamla låtar med hjälp av Pys tolkningar. Det ska bli jättespännande att få dela med sig av det arbetet. Det har varit väldigt känslofyllt.

Julturnén Christmas night, med Magnus Carlsson i spetsen, gör sitt femte år. Elisa Lindström är för första gången med på turnén som kommer att besöka 23 svenska städer. Den 30 november kommer de till Skövde. MT pratar med Elisa via telefon från Rom.

– Vi kommer att blanda in lite italiensk musik i turnén, men framför allt tar vi med oss passionen och kärleken härifrån, och mystiken kring jul. Vi ska försöka förmedla den kärleken och värmen i hela föreställningen, oavsett om vi gör svenska julsånger eller italienska, säger Elisa.

– Jag tror att det blir en bred föreställning med både stillsamhet och ljus, men också mycket show.

Under veckan har artisterna spånat idéer, kommit med låtförslag och lärt känna varandra.

– För mig passar det väldigt bra med Italien eftersom min favoritjulsång är luciasången på italienska. Det var en av de första låtarna jag lärde mig. Jag kunde sjunga på italienska innan jag kunde prata på svenska.

Att hitta julkänslan i september har inte varit något problem för Elisa som har arbetat hela sommaren med sin kommande julskiva.

– När man dessutom kommer iväg till en stad som Rom som har så mycket historia, kultur och religion så går man lätt in i julbubblan. Jag har besökt många kyrkor och där hittar jag alltid julstämning.

Album och folkrace

Den kommande julskivan är ett samarbete med riksspelmannen Mats Wester, känd från Nordman, samt Py Bäckman.

– Vi har skrivit en del nya sånger, men även gett nytt liv till gamla låtar med hjälp av Pys tolkningar. Det ska bli jättespännande att få dela med sig av det arbetet. Det har varit väldigt känslofyllt.

  • Jennie Hilli-Sjöqvist